Proximus 5G België

Met de tijdelijke licenties van het BIPT rolt Proximus deze week volwaardige 5G uit in bepaalde Vlaamse regio's.

Advertentie

Proximus kondigt vandaag aan dat het nog snellere 5G-technologie activeert op een aantal sites in de omgeving van Antwerpen, Gent en Haasrode. Het maakt daarvoor gebruik van de voorlopige spectrumlicentie voor de 3,6-3,8 GHz-band, die het BIPT vorige zomer heeft toegewezen. Voor Proximus is dit een nieuwe stap voorwaarts om het veelbelovende karakter van 5G voor de toekomst ten volle waar te maken en bedrijven in verschillende sectoren toe te laten hun volledige potentieel te benutten.

Proximus 5G

Acht maanden na de officiële lancering van 5G is Proximus nog altijd de enige operator in België die openbare 5G-connectiviteit aanbiedt. Met de activering van vandaag wordt het bereik van dit netwerk verder uitgebreid, maar het is ook de eerste keer dat de Belgische telecomprovider openbare 5G-sites op een nieuwe spectrumband activeert. Meer bepaald gebruikt Proximus spectrum in de 3,6-3,8 GHz-band, die op internationaal niveau wordt beschouwd als een van de belangrijkste spectrumbanden voor de uitrol van ultrasnelle 5G-netwerken en van het grootste belang wordt geacht voor een brede uitrol in de komende jaren.

Deze zomer heeft het BIPT, de Belgische regelgever, aan verschillende spelers, waaronder Proximus, voorlopige gebruiksrechten toegekend voor de 3,6-3,8 GHz-band. Hierdoor kunnen de operatoren het volledige potentieel van 5G verder blijven ontginnen in afwachting van een definitieve toewijzing van het spectrum in het kader van een veiling, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 zal plaatsvinden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here