Nieuws

Twitter draait verandering retweets terug

Twitter
Na een experiment om bedachtzamer te retweeten geeft Twitter je opnieuw de keuze tussen retweets of quote-tweets.

In oktober voerde Twitter een veelbesproken verandering door aan de manier waarop gebruikers berichten van anderen konden delen. Eerst hadden gebruikers altijd de keuze om de tweet gewoon te retweeten, zonder eigen inbreng, of om de tweet te quote tweeten, de tweet delen met een eigen bericht aan toegevoegd. Twitter maakte van quote-tweets de standaard.

Bedachtzamer retweeten

Dat deed het sociale medium naar eigen zeggen naar aanleiding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Twitter wilde gebruikers aansporen om na te denken over de berichten die ze deelden met hun volgers, en om daar ook extra informatie bij te geven.

Maar dat gebeurde niet, aldus Twitter zelf in een reeks Tweets. Het gebruik van quote-tweets nam toe, maar 45 procent daarvan bevatte eigen bijdrages van één woord en 70 procent had minder dan 25 tekens. Over het algemeen gingen gebruikers ook minder tweets van elkaar delen en daalde het aantal retweets met 20 procent.

Verwarring

Vermoedelijk lag verwarring ook gedeeltelijk aan de basis van deze daling. Want hoewel de keuze tussen een gewone retweet of een quote-tweet niet meer expliciet moest gemaakt worden, waren beide wel nog mogelijk. Voegde je geen tekst toe aan je quote-tweet, dan werd het een gewone retweet.

Read Before You Retweet

Omdat de verandering niet het beoogde effect had, draait Twitter deze nu terug. Sinds gisteren kunnen gebruikers dus opnieuw kiezen tussen de twee opties: retweeten met of zonder eigen quote. Twitter zegt wel dat het zich zal blijven inzetten om gebruikers aan te moedigen om bedachtzamer om te gaan met informatie. Dat doet het onder ander ook met de ‘Read Before You Retweet’-melding die gebruikers aanzet om een artikel effectief te lezen vooraleer ze het delen met hun volgers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business