Nieuws

Zoom sinds vandaag beschikbaar op M1 Macs

Apple Mac Mini M1 Zoom
Heb je een Mac met de nieuwste M1-soc en gebruik je vaak Zoom? Dan zal je blij zijn met deze update die vanaf vandaag beschikbaar is.

Wie dit najaar een M1 Mac heeft gekocht, gebruikt voor een groot deel nog de Rosetta 2 emulatie om applicaties uit te voeren via de ARM-chip van Apple. Steeds meer ontwikkelaars zijn hun applicaties nu aan het uitrollen zodat ze native op macOS met de M1-soc kunnen draaien. Sinds vandaag brengt ook Zoom een versie voor je M1 Mac uit.

Zoom M1 Mac

Het nadeel van die emulatie via Rosetta was de beperkte batterijduur. Zoom trok M1 Macs een pak sneller leeg. Zo vonden verschillende gebruikers dat hun batterij met 17 procent daalde tijdens videocalls. Normaal gezien zou de nieuwe versie dus een stuk beter moeten werken. Zowel op vlak van prestaties als op energieverbruik. Dat geldt trouwens voor de meeste applicaties die nu via Rosetta 2 draaien.

Nog nieuw is dat je met een Zoome Phone Pro license (ook in België) tekstberichten kan versturen en contacten kan toevoegen. En dat allemaal nog vlak voor de feestdagen waarbij families en vrienden meer dan ooit videogesprekken gaan voeren om toch iets meer bij elkaar te kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business