Nieuws

Microsoft zou eigen ARM-chips aan het ontwikkelen zijn

Microsoft
Na Amazon en Apple zou nu ook Microsoft bezig zijn met de ontwikkeling van eigen ARM-chips, aldus Bloomberg. Geen goed nieuws voor Intel.

Het financiële persbureau Bloomberg zou via enkele werknemers bij Microsoft te weten zijn gekomen dat de softwareproducent momenteel investeert in de ontwikkeling van eigen ARM-chips. De anonieme bronnen wisten te vertellen dat deze hoogstwaarschijnlijk geïmplementeerd zullen worden in servers voor de Azure-cloudservices van Microsoft. De chipontwerpeenheid van het bedrijf rapporteert namelijk aan Jason Zander, hoofd van de Azure-cloudbusiness. Een tweede mogelijkheid is het gebruik van de eigen ARM-chips voor toekomstige Surface-laptops.

Net als Amazon en Apple

Beide opties zouden niet de eerste keer zijn dat een bedrijf deze overschakeling maakt. Een jaar geleden stapte Amazon Web Services over op hun eigen Grativon2 processors op basis van ARM en recent introduceerde Apple ook zijn eigen M1-chip voor Macs. Na Amazon en Apple probeert nu dus ook Microsoft om minder afhankelijk te zijn van Intel.

Intel

Momenteel maakt Microsoft voor zowel de chips voor servers als voor zijn laptop gebruik van de technologie van Intel. Intel heeft ongeveer 90% van de markt in handen. Na bekendmaking van het gerucht dat Microsoft nu ook zijn eigen chips zou ontwikkelen, zakten de aandelen van Intel met 6,3 procent. Hoewel Microsoft met zijn Surface-laptops geen groot aandeel van de PC-markt bezit, zou het wel grote gevolgen kunnen hebben voor het bedrijf, nadat ook Apple de ontwikkeling van chips binnenshuis verhuisde.

Surface-laptops met ARM

Microsoft werkte eerder al samen met AMD en Qualcomm voor ARM-chips voor de Surface Laptop 3 en Surface Pro X-apparaten. Door de ontwikkeling van eigen chips kan het zijn toeleveringsketen nu verkorten en mogelijks een nieuwe bron van winst toevoegen.

Microsoft heeft het gerucht noch bevestigd noch ontkent. “Omdat silicium een ​​fundamentele bouwsteen is voor technologie, blijven we investeren in onze eigen capaciteiten op gebieden als ontwerp, fabricage en tools, terwijl we ook partnerschappen met een breed scala aan chipleveranciers aanmoedigen en versterken”, zegt Frank Shaw, hoofd communicatie van Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business