Nieuws

Adobe brengt Windows-gebruikers via pop-up op de hoogte van het einde van Flash

adobe
© iStock / David Tran
Binnen enkele dagen is het dan zover: het einde van Adobe Flash Player. Adobe brengt gebruikers via een pop-up op de hoogte.

Op 31 december 2020 trekt Adobe officieel de stekker uit Adobe Flash Player. Het is een verouderde technologie die ondertussen betere alternatieven heeft (zoals HTML 5). Verschillende Windows-gebruikers krijgen nu een pop-up te zien van Adobe waar ze op de hoogte worden gebracht van de stopzetting, zo meldt Windowslatest.

Om je systeem veilig te houden, is het belangrijk om geen verouderde technologieën te gebruiken. Adobe raadt in de pop-up dan ook aan om Flash Player te verwijderen. Dat kan via de knop “Uninstall” die in de pop-up te zien is. De pop-up wordt geleidelijk aan uitgerold naar gebruikers, dus niet alle gebruikers krijgen hem op hetzelfde moment te zien.

adobe flash player pop up

Binnenkort verschijnt er een automatische Windows Update die Adobe Flash Player zal verwijderen op alle apparaten. Ook browsers zoals Microsoft Edge, Google Chrome en Firefox zullen Adobe Flash Player volledig uitschakelen bij een volgende update. Indien ontwikkelaars van browsergames dan nog niet zijn overgeschakeld naar HTML 5, dan zal dat helaas het einde betekenen van veel populaire browsergames (zoals FarmVille).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business