Nieuws

Windows 7 nog steeds gebruikt op 100 miljoen computers

Uit een analytisch rapport blijkt dat nog minstens 100 miljoen computers en laptops gebruik maken van Windows 7.

Het rapport komt er via ZDNet en volgt een eerder rapport uit januari vorig jaar dat het had over 200 miljoen computers die nog steeds Windows 7 draaiden, ondanks het feit dat Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 compleet heeft stopgezet op 14 januari 2020. Je zou dan ook verwachten dat dit aantal begin 2021 enorm gedaald is, maar niets is minder waar. Op dit moment zouden immers nog steeds meer dan 100 miljoen computers en laptops Windows 7 draaien. 

Een groot aantal van deze toestellen zijn terug te vinden bij consumenten die om onverklaarbare reden vasthouden aan Windows 7. Dit was geen slechte keuze ten tijde van Windows 8, dat allesbehalve op gejuich werd onthaald, maar sinds de introductie van Windows 10 zijn alle problemen van de baan en genieten we van een stabiel OS. 

Ook bedrijven blijven achter

Een tweede grote groep zijn natuurlijk de bedrijven. Ondernemingen stellen vaak een upgrade naar een nieuw besturingssysteem omdat er een enorm prijskaartje aan verbonden is of omdat er compatibiliteitsproblemen zouden kunnen ontstaan met de software die gebruikt wordt. Nu kan je als onderneming wel betalen om updates voor Windows 7 te blijven ontvangen (voorlopig dan toch), maar ook dat is niet gratis en op lange termijn is het simpelweg voordeliger om te upgraden naar Windows 10. 

En jij? Gebruik jij nog een oudere versie van Windows? Laat dan hieronder zeker een opmerking achter met jouw reden om vast te houden aan het klassieke besturingssysteem. Ben je wel mee, dan kan je misschien even nakijken of je Adobe Flash Player nog op je systeem hebt staan, want ook daar maak je je kwetsbaar mee.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business