Nieuws

Google gaat gesprekken automatisch opnemen

De Google Phone-app werkt al een tijdje aan de mogelijkheid om telefoongesprekken op te nemen. Inmiddels zijn er een aantal regio’s waarin deze functie is vrijgegeven. Het lijkt er echter op dat de app bezig is met een nieuwe functie, waarbij Google gesprekken van onbekende bellers automatisch opneemt. Zodra een beller niet in je contacten staat, zou de oproep worden opgenomen als een audiobestand op je smartphone.

De Google Phone-app werkt al een tijdje aan de mogelijkheid om telefoongesprekken op te nemen. Inmiddels zijn er een aantal regio’s waarin deze functie is vrijgegeven. Het lijkt er echter op dat de app bezig is met een nieuwe functie, waarbij Google gesprekken van onbekende bellers automatisch opneemt. Zodra een beller niet in je contacten staat, wordt de oproep opgenomen als een audiobestand op je smartphone.

Wel of niet?

Natuurlijk blijft het altijd onzeker of deze functies het daglicht ooit zullen zien. Wellicht worden ze niet eens als pilot geïntroduceerd, of blijkt de toegevoegde waarde in de testgebieden te klein te zijn. Vooralsnog wordt er achter de schermen in ieder geval druk gewerkt aan een dergelijke feature, maar dat is niet alles: het zou zelfs mogelijk zijn om automatische oproepopnames in te programmeren. Niet alleen bij onbekende bellers, maar ook wanneer er vanuit bepaalde contactpersonen gebeld wordt, kan er automatisch de mogelijkheid voor het opnemen van een gesprek worden getoond… of wellicht wordt deze functie uitgebreid naar de mogelijkheid om de gesprekken automatisch op te laten nemen.

Disclaimer

Privacy is in dit geval een heikel punt. Je mag geen opnames maken zonder dat de betrokken persoon daar iets van af weet. Een disclaimer zal dus ten gehore moeten worden gebracht, waarin je gesprekspartner te horen krijgt dat het gesprek wordt opgenomen. Ook wanneer het een onbekende beller betreft! De gespreksopnames worden overigens enkel op jouw smartphone opgeslagen, en niet in de cloud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business