Twitter heeft sinds afgelopen vrijdag zo'n 70.000 accounts permanent geblokkeerd. Dit doet het sociale medium in een poging om QAnon-samenzweringstheorieën op het platform tegen te gaan.

Advertentie

Dit meldt Twitter op haar eigen blog, in navolging op de bestorming van het Capitool op 6 januari. Het bedrijf zegt dat de accounts “op grote schaal schadelijke QAnon-gerelateerde inhoud deelden”. Daarnaast stelt het dat zij “voornamelijk waren toegewijd aan de verspreiding van deze complottheorie op het platform”. Een aantal prominente conservatieve Twitteraars klaagden in navolging hierop over verloren volgers op het platform.

Volgens de Washington Post bevonden zich een hoop QAnon-aanhangers onder het aantal relschoppers vorige week. Hieronder bevond zich ook de – inmiddels gearresteerde – welbekende ‘QAnon-sjamaan’ die met ontbloot bovenlichaam is afgebeeld met hoorns en een bont hoofddeksel.

Strengere maatregelen

Sinds de aanval op het Capitool door Trump-aanhangers, nemen verschillende sociale media strengere maatregelen tegen content die kan aanzetten tot geweld. Ook Facebook onderneemt stappen tegen dergelijke berichten, bijvoorbeeld als deze leuzen bevatten die werden gebruikt tijdens de bestorming van het Amerikaanse Capitool. Het sociale medium verbiedt onder meer alle content die de woorden “Stop the steal” bevat.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Facebook verbant QAnon van zijn platformen

Facebook verbant alle pagina’s van QAnon, een radicale groep aanhangers van verscheidene complottheorieën, van al zijn platformen.

YouTube kondigt nieuwe regels aan tegen verspreiding complottheorieën

YouTube introduceert nieuwe regels in een poging om iets te doen tegen de verspreiding van complottheorieën die oproepen tot geweld. Het videoplatform stelt dat het geen podium wil bieden aan theorieën als QAnon en Pizzagate, die geweld tegen mensen rechtvaardigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here