Nieuws

Twitter blokkeert 70.000 QAnon-accounts

Twitter heeft sinds afgelopen vrijdag zo'n 70.000 accounts permanent geblokkeerd. Dit doet het sociale medium in een poging om QAnon-samenzweringstheorieën op het platform tegen te gaan.

Dit meldt Twitter op haar eigen blog, in navolging op de bestorming van het Capitool op 6 januari. Het bedrijf zegt dat de accounts “op grote schaal schadelijke QAnon-gerelateerde inhoud deelden”. Daarnaast stelt het dat zij “voornamelijk waren toegewijd aan de verspreiding van deze complottheorie op het platform”. Een aantal prominente conservatieve Twitteraars klaagden in navolging hierop over verloren volgers op het platform.

Volgens de Washington Post bevonden zich een hoop QAnon-aanhangers onder het aantal relschoppers vorige week. Hieronder bevond zich ook de – inmiddels gearresteerde – welbekende ‘QAnon-sjamaan’ die met ontbloot bovenlichaam is afgebeeld met hoorns en een bont hoofddeksel.

Strengere maatregelen

Sinds de aanval op het Capitool door Trump-aanhangers, nemen verschillende sociale media strengere maatregelen tegen content die kan aanzetten tot geweld. Ook Facebook onderneemt stappen tegen dergelijke berichten, bijvoorbeeld als deze leuzen bevatten die werden gebruikt tijdens de bestorming van het Amerikaanse Capitool. Het sociale medium verbiedt onder meer alle content die de woorden “Stop the steal” bevat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business