Nieuws

Elon Musk tweet over Signal: beleggers kopen massaal verkeerde aandelen

Na een tweet van Tesla-oprichter Elon Musk kochten beleggers massaal aandelen van Signal Advance. Saillant detail: dit was niet dezelfde Signal als waar Musk over tweette.

In enkele dagen steeg de koers van het kleine Amerikaanse zorgtechnologiebedrijf Signal Advance van 0,60 dollar naar 70,85 dollar. Het gaat om een stijging van om en nabij 12.000 procent. De reden? Elon Musk plaatste een tweet waarin hij zijn volgers aanraadde om Signal te gebruiken. Daarop volgend kochten beleggers veelvuldig aandelen in Signal, al zijn er meerdere bedrijven die de naam ‘Signal’ dragen. Dit leidde ertoe dat vele van hen de verkeerde aandelen kochten. Uiteindelijk is de koers van Signal Advance weer gezakt naar onder de 39 dollar.

Naamsverwarring

De rijkste persoon ter wereld doelde namelijk op de berichtenapp Signal, een concurrent van WhatsApp. De techondernemer wilde verwijzen naar de laatste wijzigingen in de gebuiksvoorwaarden van WhatsApp en een suggestie doen om over te stappen naar Signal. Een reden om dit te doen is omdat zij een veel uitgebreider privacybeleid hebben dan WhatsApp en bovendien niet in handen zijn van een techgigant zoals Facebook. Signal versleutelt berichten (net als WhatsApp) door middel van end-to-end-encryptie, maar gaat nog een stap verder door ook de metadata te vergrendelen.

In het verleden was er ook een misverstand omtrent het beleggen in Zoom Technologies, wat werd verward met de populaire videovergadersoftware van Zoom Video. Dit gebeurde zelfs twee keer. Bij één geval ging het om een vertienvoudiging van de koers, al was dat nog een schijntje met wat het echte Zoom Video waard was op de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business