Gastmodus Google Assistant

De nieuwe Gastmodus voor Google Assistant wordt sinds deze week uitgerold naar gebruikers.

Advertentie

Zoals aangekondigd eind vorig jaar, is Google gestart met de uitrol van een privacyvriendelijke gastmodus voor Google Assistant. De nieuwe modus wordt met een eenvoudige “Hey Google, zet de gastmodus aan” geactiveerd. Het is de Incognito van de Assistant. Net zoals in Chrome worden alle activiteiten in de nieuwe modus voor gasten niet bijgehouden.

Google Assistant gastmodus

Als je vrienden of familie over de vloer hebt, kan gastmodus enorm handig zijn. Ze kunnen wel met Google Assistant contact maken, maar de commando’s worden niet meegenomen in de ervaringen van Assistant.

Of het systeem ook volledig waterdicht is, geloof ik niet. Wie bijvoorbeeld via de modus aan Google Maps een route opvraagt, krijgt waarschijnlijk die route wel nog te zien in zijn Google Maps-account. Niet dat het erg is, maar het kan vermoedelijk wel.

Google gastmodus

Chromecast

Ook Chromecast en Google’s smart speakers hebben sinds vorig jaar een soort gastmodus. Daarmee kunnen vrienden en familie die niet op je WiFi-netwerk verbonden zijn, via een PIN-code toch verbinding maken met je speakers of cast-toestellen.

De uitrol van de nieuwe privacyvriendelijke functie is begonnen, het kan dus zijn dat je er niet meteen gebruik van kan maken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here