Ongeëvenaarde geluidskwaliteit, intelligentie ANC en naadloze verbinding. Die beloftes maakt Samsung met de Galaxy Buds Pro.

Samsung lanceert vandaag met de Galaxy Buds Pro een nieuwe generatie premium oordopjes. De combinatie van meeslepend geluid, superieure gesprekskwaliteit en intelligente ANC maken de oordopjes ideaal om zowel ongestoord (werk)gesprekken te voeren als muziek te luisteren. Bovendien bieden de Galaxy Buds Pro verbeterde connectiviteit, verpakt in een modern en strak design.

Stijlvol en praktisch design

Qua design zijn de Galaxy Buds Pro geïnspireerd op de Galaxy Buds Live. Door de ergonomische vorm verbetert niet alleen de geluidkwaliteit, ze zitten ook comfortabeler en zien er natuurlijk uit als je ze in hebt.

De Galaxy Buds Pro hebben de IPX7-classificatie voor waterbestendigheid. Je hoeft ook niet bang te zijn om je oordopjes kwijt te raken, want met SmartThings Find heb je ze zo weer teruggevonden, zelfs als ze buiten het bereik van Bluetooth liggen. Samsung heeft ook gedacht aan het milieu: de oortjes bestaan voor 20% uit recycleerbare materialen.  

Afbeelding: Samsung

Ongeëvenaard geluid

Of je de oordopjes nu gebruikt tijdens het hardlopen of om podcasts te luisteren in de auto, je wilt natuurlijk de beste audiokwaliteit. De Galaxy Buds Pro blinken uit met een woofer van 11 millimeter voor diepere bassen en een 6,5 millimeter tweeter voor rijkere hoge tonen. Zo ontstaat een dynamische en uitgebalanceerde sound. Ga je voor een ritmische hiphop-groove of juist voor verfijnde klassieke melodieën, met de nieuwe oordopjes van Samsung geniet je van muziek precies zoals de artiest het bedoeld heeft.

Tegelijkertijd zijn oordopjes niet langer alleen voor entertainment belangrijk, ook zijn ze essentieel geworden op de (virtuele) werkvloer. Dat stelt hoge eisen aan de gesprekskwaliteit van de Galaxy Buds Pro. Met drie microfoons is die uitmuntend. Ongeacht de achtergrondgeluiden is je stem altijd duidelijk te horen, ook doordat een van de microfoons een hoge signaal-ruisverhouding (SNR) heeft. Verder zorgt Voice Pickup Unit (VPU) ervoor dat je stem nog eens extra duidelijk op de voorgrond treedt. Met de nieuwe Wind Shield-technologie heeft wind weinig kans. Zelfs in stormachtige weeromstandigheden klonken je telefoontjes nog nooit zo duidelijk.

Intelligente ANC

Om alleen te horen wat je wilt horen en de rest weg te filteren, hebben de Galaxy Buds Pro de meest intelligente ANC-mogelijkheden van alle draadloze oordopjes . Als je moet focussen op werk – of juist lekker wilt relaxen – kun je omgevingsgeluiden tot 99 procent reduceren en het geluid precies zo afstemmen als jij dat wilt. En met Ambient Sound heb je de keuze om geluiden van dichtbij met meer dan 20 decibel te versterken.

Bovendien werken ANC en Ambient Sound automatisch samen door het geluid zo aan de omgeving aan te passen dat het de audio-ervaring optimaliseert. De oordopjes herkennen bijvoorbeeld dat jij praat en switchen automatisch tussen het versterken en filteren van geluiden naar gelang de situatie. Ook zetten de Galaxy Buds Pro de muziek vanzelf zachter als jij het woord neemt, ook als je Ambient Sound gebruikt of ANC uit hebt staan.

Galaxy-ecosysteem

Galaxy Buds Pro zijn een perfecte aanvulling op het Galaxy-ecosysteem. Zonder handmatige aanpassingenschakelt je verbinding automatisch tussen je Galaxy-smartphones en -tablets. Kijk je bijvoorbeeld op je Galaxy Tab S7 een video met je Galaxy Buds Pro en krijg je een telefoontje, dan pauzeert de functie Auto Switch de video direct en kun jij de oproep beantwoorden. Zodra het gesprek voorbij is, begint de video weer te spelen en hoor je het bijpassende geluid via je oordopjes.

Maar de Galaxy Buds Pro vormen vooral een bijzonder goede combinatie met de Galaxy S21-serie, niet geheel toevallig ook vandaag aangekondigd. Door ze te linken creëer je een multidimensionaal geluid via 360 Audio met Dolby Head Tracking-technologie, waardoor je altijd midden in de actie zit. De oordopjes beschikken verder over een Game Mode, wat gamen op de Galaxy S21 – met zijn eersteklas scherm en krachtige performance – naar een hoger niveau tilt.  

Hoe je de Galaxy Buds Pro ook gebruikt, over de batterijduur hoef je je geen zorgen te maken. Volledig opgeladen kun je de oordopjes tot 8 uur gebruiken en bovendien beschik je over 20 uur aan reservevermogen in de draadloze oplaadcase. Zelfs als je ANC gebruikt heb je nog steeds 5 uur afspeeltijd met 13 extra uur in de case. Als je dan toch zonder energie komt te zitten, is er na 5 minuten opladen 1 uur afspeeltijd beschikbaar dankzij de functie quick charging.

Afbeelding: Samsung

Prijzen en beschikbaarheid

Galaxy Buds Pro zijn vanaf 29 januari verkrijgbaar in in Phantom Black, Phantom Silver en Phantom Violet  voor 229 euro. Vanaf 14 januari tot en met 21 februari geldt een pre-order promotie. Bij aankoop van de Galaxy Buds Pro, ontvang je een wireless charger pad ter waarde van 29,99 euro. Vooruitbestellen kan via de webshop van Samsung.