Trump drones amerika
Military uav drone flight flies above the clouds

Amerikaans president Donald Trump heeft in de laatste paar dagen van zijn ambtstermijn nog snel een decreet laten uitvaardigen dat Chinese drones weert.

Advertentie

Bovendien vraagt hij aan alle overheidsdiensten om de veiligheidsrisico’s van Chinese toestellen in de Amerikaanse dronevloot te onderzoeken.

Uittredend Amerikaans president Donald Trump houdt het niet bij Chinese drones, maar vraagt een uitgebreid onderzoek naar alle toestellen afkomstig uit landen die de VS als vijandig beschouwen. Het Amerikaanse ministerie van handel zette de Chinese dronebouwer en marktleider SZ Dji en nog tientallen Chinese bedrijven vorige maand al op een zwarte lijst.  

Anti-China-beleid 

Die beslissing kadert in Trumps langlopende strategie om de concurrentie met China op te drijven. Dat veroorzaakte al tal van ruzies tussen beide landen over vermeende bedrijfsspionage en oneerlijke handelspraktijken. De uitbraak van het coronavirus deed de relaties alleen maar verder verzuren. Discussies rond de Chinese relaties met Hongkong en de Amerikaanse steun voor Taiwan, deden daar geen goed aan. 

Lees ook: Trump slaat opnieuw 8 Chinese apps in de ban

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here