Nieuws

Netflix sloot 2020 af met 200 miljoen abonnees

De 8 miljoen abonnees die er in het laatste kwartaal bijkwamen tillen het aantal abonnees net boven de 200 miljoen bij het ingaan van het nieuwe jaar.

Netflix heeft haar resultaten voor het laatste kwartaal van 2020 bekendgemaakt. En daarin had het goed nieuws te melden. Bij het afklokken van 2020 telde Netflix 203,66 miljoen abonnees en daarmee is de magische kaap van 200 miljoen abonnees eindelijk overschreden.

Het was een jaar met ups en downs voor de streaminggigant. In de lente leek de populariteit van Netflix door de wereldwijde lockdowns naar ongeziene hoogtes te stijgen. Tijdens de eerste drie maanden van 2020 kwamen er nooit eerder zoveel nieuwe abonnees in één kwartaal bij als toen. Maar de groei stokte doorheen het jaar. Tijdens de zomer kwamen er een stuk minder abonnees bij dan verwacht.

Netflix nam eind 2020 enkele onpopulaire maatregelen. De gratis proefperiode van één maand werd stopgezet, en in de Verenigde Staten en Canada voerden ze een prijsstijging door. Analisten en Netflix zelf rekenden dan ook maar op maximaal 6 miljoen nieuwe abonnees. Maar met 8,5 miljoen werden de stoutste verwachtingen overtroffen.

Wat brengt 2021?

Het zal dan ook benieuwen wat het nieuwe jaar in petto heeft voor Netflix. Veel zal mogelijk afhangen van hoe lang coronamaatregelen de mensen nog binnenhouden. Traditioneel heeft Netflix in de maand december weer enkele hits gelanceerd om haar abonnees in het nieuwe jaar verknocht te houden. Dit jaar zijn de kostuumdramareeks Bridgerton en de film The Midnight Sky van en met George Clooney. Al kunnen die producties voorlopig nog niet de populariteit van Netflix’s decemberhit van 2019 The Witcher evenaren. In Europa scoort de Franstalige reeks Lupin, begin dit jaar verschenen, ook zeer goed.

Met meer dan 200 miljoen abonnees kent Netflix voorlopig nog steeds haar gelijke niet in het competitieve streaminglandschap. Zelfs Disney+, door vele getipt als de grote uitdager voor Netflix, heeft met 86,3 miljoen abonnees nog niet de helft. Disney+ is wel nog niet in alle regio’s beschikbaar.

Benieuwd wat er deze maand te zien is op Netflix? Elke maand brengen we een overzicht van nieuwe films en series voor Netflix België, alsook producties die van het streamingplatform dreigen te verdwijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business