Nieuws

Mercedes EQA 250 vanaf maart verkrijgbaar in Europa

Er zijn meer details over het goedkopere broertje van de Mercedes EQC, de EQA 250. De Duitse autobouwer lanceert het nieuwe model in het voorjaar.

Mercedes heeft haar nieuwste elektrische wagen, de EQA 250, vandaag officieel voorgesteld. Natuurlijk liepen de geruchten dat deze wagen er zou komen al wat langer. De Duitse wagenfabrikant toonde eind 2019 al een eerste teaser. Oorspronkelijk was de lancering gepland voor vorig jaar, maar 2020 heeft voor wel meerdere lanceringen roet in het eten gegooid.

De Mercedes EQA 250 vormt de nieuwste uitbreiding van de elektrische wagenlijn, die voorlopig enkel bestaat uit de Mercedes EQC. Een goede wagen vonden onze autospecialisten Thibault en Wouter, maar een veel te hoog prijskaartje. Mercedes EQA werd aangekondigd als de goedkopere elektrische wagen. Het design is geïnspireerd op de Mercedes GLA.

We geven graag wat technische details. Met een batterij van 66,5 kWh haalt de wagen een autonomie (op paier) een autonomie van 426,65km volgens WLTP-normen. Dat is hoger dan de Mercedes EQC ondanks dat die een accu van 85 kWh heeft. Die hogere autonomie weet de wagen te halen door het aerodynamische design, het lichtere gewicht en verbeterde batterijtechnologie. Voor de snelheidsduivels onder ons is de EQA 250 echter minder geschikt. De wagen doet er 8,9 seconden over om te trekken naar 100 km/u, en de maximumsnelheid is begrensd tot 160 km/u.

Image credit: Daimler/Mercedes

Vanaf de lente beschikbaar

Geïnteresseerden kunnen de wagen vanaf 4 februari bestellen. Een exacte lanceringsdatum wordt door Mercedes nog niet genoemd, we moeten het voorlopig stellen met ‘de lente’. Vermoedelijk zal de EQA dus vanaf eind maart te bewonderen zijn in showrooms en op de Europese wegen. Is de enige resterende vraag nog of Mercedes haar belofte van de goedkopere prijs waarmaakt. In het persbericht lezen we dat de wagen in België een adviesprijs van 43.600 euro exclusief BTW en bijkomende opties zal hebben. Dat is ongeveer de helft van de Mercedes EQC. Bij  de lancering zal de EQA 250 het enige model zijn, maar de autolijn zal nog worden uitgebreid met modellen die tot 500 km autonomie kunnen halen.

Image credit: Daimler/Mercedes

De Mercedes EQA is overigens niet de enige nieuwe elektrische wagen die van de Duitse autobouwer mogen verwachten in 2021. Samen met de aankondiging van de EQA heeft Mercedes een teaser gedeeld voor de EQS. Dit model zal vermoedelijk in april officieel worden gepresenteerd en vanaf augustus te koop zijn. Volgens de Britse site Carwow zal de EQS terug een prijskaartje richting de 80.000 euro en hoger krijgen.

Connected Carmercedes eqaslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN