Nieuws

Mercedes onthult details over EQA, goedkoper alternatief voor EQC

Dit is de Mercedes EQA. De autobouwer belooft een efficiënte wagen die minder zou moeten kosten dan zijn duurdere EQC.

Gisterenavond heeft Mercedes op Twitter iets meer details vrijgegeven over zijn toekomstige Mercedes EQA. De EQA is de de elektrische broer van de GLA met verbrandingsmotor en het betaalbare alternatief voor de huidige elektrische EQC.

Mercedes EQA

Op de foto die Mercedes de wereld instuurde zien we een autoconcept dat bijna helemaal af lijkt. Het bedrijf positioneert de wagen ook letterlijk als de elektrische broer van de gekende GLA. Daarmee is het uiterlijk van de wagen zeer herkenbaar van wat we vandaag al in het straatbeeld zien.

Verder belooft Mercedes de laatste nieuwe assistentiesystemen, hoge efficiëntie en geschikte laadmogelijkheden. Doelt het bedrijf daarmee op een verbeterde batterij en hogere autonomie? We hebben er het raden naar!

https://twitter.com/MercedesBenz/status/1206982421679419393?s=20

Nieuwjaar

De Mercedes EQA wordt in 2020 gelanceerd. Meer wil de Duitse autobouwer duidelijk niet kwijt. In ieder geval blijft Mercedes inzetten op zijn nieuwe EQ reeks.

Nog niet zo lang geleden kregen ook wij de mogelijkheid om de Mercedes EQC te testen. De wagen beviel ons best wel, maar natuurlijk blijft het kostplaatje altijd zeer hoog. In de Tweet hierboven laat de autobouwer niets weten over een eventuele kostprijs. Toch zou de wagen volgens verschillende bronnen een stuk minder duur zijn. De basisprijs van de EQC vandaag is 85.414 euro.

LEES OOK: Wij hebben de Mercedes EQC een week lang getest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business