Shuffle Play Netflix

Netflix rolt zijn Shuffle Play binnenkort al wereldwijd uit. Volgens het bedrijf is dat nodig om gebruikers van goede content te voorzien.

Advertentie

Videostreamingigant Netflix werkt al een aantal maanden aan een Shuffle-functie. Midden vorig jaar kwamen de eerste aanwijzingen naar buiten van gebruikers die een Shuffle-knop hadden in het keuzemenu van de profielen. Deze week heeft Netflix officieel laten weten dat Shuffle Play begin dit jaar al wereldwijd zal worden uitgerold.

Netflix Shuffle Play

Volgens Greg Peters, COO bij Netflix, zijn er veel gebruikers die na inloggen niet goed weten wat ze willen kijken. Ze blijven eindeloos scrollen door de app en kunnen moeilijk de knoop doorhakken. Met Shuffle Play wil Netflix die keuzestress weghalen. Op die manier kiest de software een titel (film of serie) waarvan ze denken dat die het beste bij jouw smaak past.

De videostreaminggigant werkt al sinds vorig jaar aan Shuffle Play. In Frankrijk is het bedrijf ook gestart met een eigen ‘tv-kanaal’. Gebruikers kunnen het tv-kanaal opstarten en kijken lineair met de keuze die Netflix maakt. Ook toen gaf het bedrijf de verklaring dat er veel mensen zijn die vaak niet goed weten welke titel ze graag willen zien. Een Shuffle-knop of tv-kanaal kan hen daar heel goed bij helpen.

Coronajaar

2020 was een winstgevend jaar voor de streamingigant. Het bedrijf kon 2020 afklokken met meer dan 200 miljoen abonnees. Ook het aandeel schoot een stuk de hoogte in.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here