Youfone zal via een MVNO-deal met Proximus haar telecomdiensten vanaf april tot bij Belgische klanten kunnen brengen.

Advertentie

Proximus heeft vanochtend aangekondigd dat ze een samenwerkingsakkoord hebben gesloten met Youfone, een populaire onafhankelijke telecomoperator in Nederland. De deal houdt concreet in dat de Nederlandse operator als MVNO zal mogen steunen op het netwerk van Proximus. MVNO staat voor ‘mobile virtual network operator’. Youfone bezit niet over een netwerklicentie van het BIPT, maar kan via deze constructie onder eigen naam haar diensten naar België uitbreiden.

Officieel zal de deal pas ingaan vanaf april. De precieze omvang van de samenwerking is nog niet helemaal duidelijk. Youfone CEO Valentijn Rensing spreekt van een samenwerking voor de lange termijn in het persbericht. Aangezien Youfone toegang krijgt tot het mobiele en vaste netwerk, kunnen zij zeker hun mobiele en internetabonnementen aanbieden. In Nederland is Youfone ook een televisieprovider, maar uit de aankondiging blijkt nog niet meteen dat zij ook hun televisieabonnementen zullen verkopen. Het valt ook nog te bezien hoe de diensten van Proximus en Youfone, die in theorie zouden kunnen concurreren, met elkaar gaan leven op hetzelfde netwerk. Veel zal in de komende maanden nog duidelijk worden. Van zodra we meer weten, vullen we dit artikel verder aan.

Zoals dat gaat met samenwerkingsaankondigingen, spreken beide bedrijven van een match made in heaven. Geert Standaert, CTO van Proximus, noemt Youfone een ‘innovatief en klantvriendelijk lean and mean bedrijf’ en is verheugd dat het Nederlandse bedrijf Proximus als eerste internationale partner kan noteren. Rensing looft op zijn beurt de constructieve houding van Proximus tijdens de onderhandelingen, en is ervan overtuigd dat de samenwerking beide partijen ten goede zal komen.

Prijsbreker

Youfone werd in 2008 opgericht door Valentijn Rensing als een onafhankelijke telecomoperator. Vandaag heeft het telecombedrijf 400.000 klanten in Nederland. Het bedrijf is actief op de zakelijke en particuliere markt, maar de diensten zijn populairder bij die tweede categorie. Het telecombedrijf werkte zich in de Nederlandse telecommarkt op als een prijsbreker. Voor haar mobiele diensten steunt Youfone op het netwerk van KPN, een gelijkaardige constructie als degene die ze met Proximus gaan opzetten.  


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here