Nieuws

TikTok-ontwikkelaars testen interviewfunctie

TikTok is een nieuwe interviewfunctie aan het uittesten. Een select groepje diehard creators kreeg de gelegenheid om die aankomende update te helpen voorbereiden.

De Q&A-feature laat hen toe om rechtstreeks te reageren op vragen van volgers. Dat kan zowel via tekst als video en in TikTok LIVE. Deelnemende TikTok’ers moesten over minstens 10.000 volgers beschikken. De nieuwe functie zal in fases uitgerold worden, voordat uiteindelijk alle gebruikers toegang krijgen. Een duidelijke planning daarvoor is er nog niet. 

Q&A’s zijn hot

Mini-interviews of Q&A’s zijn al erg populair op Instagram Stories en YOLO, een app die het mogelijk maakt om vragen te stellen binnen het framework van Snapchat. TikTok heeft dat dus goed bekeken. De klassieke comments puilden uit met vragen en vaak werden TikTok’ers ertoe aangespoord te reageren op die vragen met een nieuwe video. Dat is waar het idee voor de nieuwe feature ontstond. Ook wanneer er een troll aan het werk is geweest en er haatberichten circuleren, grijpen contentmakers graag naar een responsvideo om die snoodaards op hun plek te zetten.  

Het gebruikerspubliek kan comments markeren als een vraag door het Q&A-label te selecteren. Het wordt voor hen ook mogelijk om direct vragen te bezorgen via een Q&A-link op de profielpagina van de creator in kwestie. Op die manier wordt het voor de contentmakers eenvoudiger om gestructureerd vragen te beantwoorden.

Lees ook: TikTok beschermt jonge gebruikers

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business