Mozilla Firefox Android

Mozilla heeft het eenvoudiger gemaakt om extensies te installeren in Firefox voor Android. In versie 85 is het niet meer nodig om naar de add-ons-manager te gaan.

Advertentie

Die oude methode zat te ver weg in de menu’s en dat de desktopversie anders werkte, was verwarrend, geeft ontwikkelaar Mozilla toe. Via de Android-app wordt het straks mogelijk om extensies rechtstreeks toe te voegen vanaf de addons.mozilla.org-pagina. De nieuwe installatieknop zal samen met Firefox 85 live gaan op 25 januari. 

“Mobiel browsen wordt prioriteit” 

Mozilla’s ondersteuning voor zijn mobiele browsers hinkt wat achterop. Op de add-ons-pagina zijn er maar een 12-tal extensies beschikbaar. Het bedrijf achter Firefox lijkt zich daarvan bewust en streeft er sinds kort naar om mobiele gebruikers “een goede eerste ervaring te bieden”, door de meest gebruikte add-ons te ondersteunen.  

Dat is nodig, want sinds de lancering van zijn nieuwe browserervaring (gebaseerd op de GeckoView-engine) in augustus vorig jaar, werden de add-ons voor mobiele browsers niet geüpdatet. Bij Mozilla laten ze weten dat ze er werk van maken om add-ons verder te optimaliseren voor Firefox op Android. 

Lees ook: Firefox gaat 2,5x sneller op macOS met M1

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here