Nieuws

Apples Dan Riccio gaat aan geheim hardwareproject werken

John Ternus apple hardwareteam
John Ternus neemt de leiding over.
John Ternus is de nieuwe senior vice president bij Apple's hardwareteam. Riccio gaat werken aan een - geheim - hardwareproject. Is het de Apple Car?

Er zijn sinds deze week een aantal verschuivingen binnen het hardwareteam van Apple. Dan Riccio, die al sinds de jaren 90 bij Apple werkt, wordt overgezet naar een nieuw project. Riccio wordt daarmee de vice president of engineering en zal volgens de berichtgeving meteen aan CEO Tim Cook rapporteren. Dat schrijft Apple deze week in een nieuw blogbericht.

Apples hardwareteam

De bedoeling is dat Riccio aan een nieuw project gaat werken. Al wordt niet gecommuniceerd wat zijn taak precies zal inhouden. De kans dat Riccio mee aan het autoproject van Apple gaat werken, lijkt redelijk groot. Riccio heeft dan ook bakken know-how van alle eerste generatie Appleproducten bij. De man stond mee op de eerste rij bij de eerste generatie iMac, iPhone, AirPods en ga zo maar door.

Hij wordt nu opgevolgd door John Ternus. Ternus wordt daarmee senior vice president van het hardwareteam en neemt ook de leiding over. Ternus kennen we al sinds 2013 bij Apple en werkte onder andere aan de iPhone 12-serie en de M1-chipset.

Apple hardwareteam Dan Riccio
Dan Riccio. Afbeelding: Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business