Nieuws

Menselijke Sophia-robot gaat in massaproductie

Hanson Robotics Sophia
Hanson Robotics plant om tegen het einde van 2021 massaal robots te gaan produceren. Het Chinese bedrijf werd bekend met de menselijke robot Sophia.

CEO David Hanson liet aan persbureau Reuters weten dat zijn bedrijf (nog in de eerste helft van dit jaar) vier verschillende modellen van de band zal laten rollen. Sophia is er daar een van. Zij gold sinds 2016 als demonstratie van de technologie op vele beurzen en persconferenties.  

De nieuwe menselijke robot pakt uit met superrealistische bewegingen en gezichtsuitdrukkingen. Sophia krijgt het gezelschap van Grace. Zij is speciaal ontwikkeld voor de zorgsector. Hansen ziet nog veel meer toepassingen voor zijn menselijke robots, onder meer in de retail en luchtvaart. 

Robots houden mensen veilig en gezond 

Hanson benadrukt dat robots in tijden van Covid-19 heel erg nuttig zijn. “Automatisering speelt een cruciale rol om werkende mensen veilig te houden. Het menselijke uiterlijk van de robots creëert een connectie, zodat mensen zich minder sociaal geïsoleerd voelen”, klinkt het.  

Het Chinese bedrijf mikt erop “duizenden grote en kleine robots” te verkopen. Over de prijs van de vier robots is nog niets bekend. In het verleden gaf Hanson Robotics wel al aan dat Sophia enkele honderden dollars zou gaan kosten. De prijs kan wel oplopen als de robots in meerdere talen moeten kunnen communiceren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business