Cadillac Lyric
Cadillac LYRIQ pairs next-generation battery technology with a bold design statement which introduces a new face, proportion and presence for the brand’s new generation of EVs. Images display show car, not for sale. Some features shown may not be available on actual production model.

De Amerikaanse regering wil op termijn zijn wagenvloot van 645.000 auto's vervangen door elektrisch aangedreven alternatieven.

Advertentie

Dat de Amerikaanse President Biden er na zijn inauguratie meteen zou invliegen, werd meteen duidelijk. Biden laat er geen gras over groeien en is meteen aan het werk gegaan. Nadat talloze beslissingen van Trump werden teruggedraaid, kiest Biden er nu voor om zijn wagenvloot te elektrificeren. De President wil daarvoor auto’s inzetten die op Amerikaans grondgebied zijn gebouwd.

Elektrische wagenvloot

In totaal gaat het om 645.000 wagens die vervangen zullen worden. Dat is inclusief The Beast van de president zelf. De Amerikaanse regering wil dus een groener alternatief voor al die wagens. Maar meer dan een half miljoen auto’s vervangen kost tijd. Biden liet helaas niet weten hoelang het zou duren. Hij vertelde ook niet tegen wanneer zijn elektrische wagenvloot volledig moet zijn. Wat we wel weten is dat het de overheid pakken geld zal kosten.

En welk merk zal Biden kiezen? De kans is redelijk groot dat de vloot zal vervangen worden door elektrische alternatieven van Cadillac. Maar Amerika heeft natuurlijk meer in petto dan Cadillac. De meest bekende keuze zou Tesla zijn, al kiest Biden misschien beter niet voor kogelvrij glas bij Elon Musk.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here