Cadillac LYRIC

Dit is de Cadillac LYRIC. Een Amerikaanse koele kikker met alles erop en eraan. Een nieuwe batterijtechnologie zorgt voor 70% minder kobaltverbruik.

Na heel wat geruchten en gelekte foto’s heeft Cadillac deze week zijn eerste elektrische wagen aangekondigd. De Cadillac LYRIC debuteert in een beslissend jaar voor elektrische wagens over de hele wereld. De LYRIC is de eerste wagen van Cadillac met een elektromotor en moet de premium-lijn van crossover SUV’s doortrekken.

Cadillac LYRIC

Cadillac LYRIC

De LYRIC ziet er, zoals verwacht, heel futuristisch uit. Hij straalt technologie en connectiviteit uit. De wagen is voorzien met de laatste technologie om op termijn autonoom rijden waar te maken en kan volgens EPA-normen zo’n 480 km autonomie halen. Dat betekent dat hij in Europa volgens WLTP-normen een hogere radius zal halen. Maar dat die in de praktijk toch lager zal uitvallen.

Ook het interieur straalt toekomst uit. Alles is strak, koel en modern. We treffen er een 33 inch LED display aan waarop zowel de bestuurder als de passagier alles mee kan volgen. Van infotainment tot alle mogelijke veiligheidsopties, alles zit in het display.

Cadillac LYRIC

Ruisonderdrukking in de wagen

Voor het eerst gaat Cadillac ook aan de slag met een nieuwe technologie die ruisonderdrukking naar wagens brengt. In samenwerking met AKG wil Cadillac het mogelijk maken dat alle passagiers geruisloos van hun muziek kunnen genieten zonder dat daar achtergrondlawaai aan te pas komt. Daarvoor heeft de autobouwer met AKG een 19-delige audioset ontwikkeld die exceptionele audiokwaliteit moet creëren.

Beschikbaarheid

Maar wanneer zal je de Cadillac LYRIC nu kunnen kopen? Volgens het bedrijf zou de wagen eind 2022 in productie gaan waardoor de eerste Amerikaanse klanten hem begin 2023 kunnen aanschaffen.

In België en Nederland heeft Cadillac geen eigen verkooppunten, daarvoor is de autobouwer afhankelijk van importeurs die zich toeleggen op de verkoop van specifieke Amerikaanse wagens. Het is dus nog maar de vraag wanneer we de Cadillac LYRIC op onze Belgische en Nederlandse wegen gaan zien. Over prijzen is er vooralsnog niets bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here