Nieuws

Google Lens heeft offline vertaalmodus

Google Lens
Google Lens heeft er weer een nieuwe functie bij. Voortaan kunnen gebruikers vertaalpakketten offline downloaden op hun smartphone.

Na de vernieuwde lay-out van Google Lens, heeft de Lens-app nu ook een offline vertaalmodus gekregen. Die moet het mogelijk maken voor bijvoorbeeld reizigers om eenvoudiger te communiceren met de lokale bevolking. De nieuwe functies worden sinds gisteren uitgerold en zullen geleidelijk aan bij gebruikers beschikbaar zijn.

Google Lens

Wie sowieso al veel gebruikmaakt van de camera-app zal de verschillen al hebben gezien. Je kan de taalpakketten nu offline vastzetten. Dat doe je via de snelle knop rechts waarmee je een taal kan downloaden. Wie bijvoorbeeld naar het buitenland gaat, kan de lokale taal downloaden. Zo kan je sneller en gemakkelijker communiceren met de plaatselijke bevolking en heb je daar niet meteen een data-abonnement voor nodig.

Eerder deze week werd ook al duidelijk dat Google het appicoon van de applicatie heeft aangepast. De applicatie wordt al sinds vorig jaar terug meer bijgewerkt door middel van updates. De tool heeft een vernieuwde interface, een huiswerkfilter waarmee je wiskundige toepassingen kan oplossen en ga zo maar door. Lens-app heeft meer te bieden dan je denkt.

Zou jij offline vertalingen gaan gebruiken? Gebruik jij de Lens-app vaak? Laat van je horen in de comments.

Screenshot: 9to5Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business