macOS Big Sur 11.3

Apples macOS Big Sur krijgt binnenkort een update naar 11.3 met heel wat vernieuwingen aan boord. Benieuwd naar wat ze in petto hebben?

Sinds deze week is de laatste nieuwe update voor macOS Big Sur beschikbaar om te downloaden en installeren. Die bevat enkele fixes voor bleutoothconnectie en een handvol kleinere bugs. Sinds deze week is Apple ook begonnen aan de laatste bèta van Big Sur 11.3 die binnenkort uitgerold wordt naar het grote publiek. In 11.3 zullen heel wat grotere verbeteringen zitten voor iPadOS-apps, Apple Music, Safari en Herinneringen.

Big Sur 11.3

Om te beginnen zal de nieuwe versie van Big Sur iPadOS-applicaties beter gaan ondersteunen. De apps zullen groter verschijnen en gebruikers kunnen vanaf dan ook meer aanpassingen doen. Er komt ook een nieuw paneel voor instellingen en voorkeuren waar gebruikers onder andere toetsenbordalternatieven kunnen aanduiden.

Ook Safari krijgt al een hoop nieuwigheden. Sinds Big Sur heeft Apple het mogelijkgemaakt om Safari nog persoonlijker te maken. En daar zet het bedrijf verder op in. Het wordt mogelijk om je startpagina nog meer aan te passen. Je kan nu eigen secties maken met favorieten, lijstjes of andere dingen die je zeker wil bijhouden. Bovendien zullen ontwikkelaars van extensies ook toegang krijgen tot de startpagina van Safari waardoor je in de toekomst nog meer leuke dingen kan doen met de browser van Apple.

Herinneringen

De app die al jaren op de werkbank ligt bij de iPhonebouwer. In 11.3 zal het mogelijk zijn om herinneringen te gaan sorteren op basis van datum, titel, of aanmaakdatum. Een functie waar gebruikers al heel lang om vragen. Zal Apple de herinneringen-app eindelijk onder de knie hebben?

Tot slot wil ook Apple Music meer persoonlijke lijsten aan zijn gebruikers geven. Er komen nieuwe snelkoppelingen voor Made for Your waardoor je sneller tot bij je persoonlijke afspeellijsten geraakt. Een tool die inderdaad niet altijd even snel bereikbaar was. In combinatie met iOS 14.5 zal macOS Big Sur 11.3 ook de nieuwste controllers van Xbox of PlayStation gaan ondersteunen.

Benieuwd naar iOS 14.5? Bekijk hier ons overzicht.