Nieuws

iOS 14.5 komt eraan: wat is er nieuw?

iOS 14.5 iPhone 11 Pro
Ben je de combinatie mondmasker-Face ID in de winkel meer dan beu? Dan heeft Apple mogelijk een beter alternatief voor je klaar.

Sinds deze week is de meest recente versie van Apples iOS in bèta beschikbaar. iOS 14.5 kan nu gedownload worden als ontwikkelaarsbèta en bevat al een heleboel interessante nieuwe functies. De iPhonebouwer probeert gebruikers te helpen om eenvoudiger te unlocken als je een mondmasker aan hebt, en er komt ondersteuning voor gaming controllers.

iOS 14.5

Laten we beginnen met de meest interessante functie in de nieuwe iOS-versie: de mogelijkheid om eenvoudiger je iPhone te unlocken met mondmasker. In de nieuwe versie zal het mogelijk zijn om je iPhone te gaan ontgrendelen met hulp van je Apple Watch. Toegegeven, je hebt dan wel een Watch nodig. Maar hoe werkt het dan?

Stel je staat in de winkel, je hebt een mondmasker aan en je wil met Apple Pay betalen of je digitale klantenkaart bovenhalen. Je moet in dat geval je telefoon gaan ontgrendelen. Met het mondmasker is dat een ware pest, dus gaat iOS 14.5 je Apple Watch als bevestiging gebruiken. Je opent je iPhone en ontgrendelt via Face ID, via je Watch krijg je dan feedback met trilling om te laten weten dat het in orde is. Er is wel een grote maar; je Apple Watch moet al ontgrendeld zijn en veel mensen gebruiken hun smartwatch mét ontgrendeling.

De iPhonebouwer probeert het ons dus eenvoudiger te maken, al blijft er wel een grote maar. Op zich hoeft dat allemaal geen probleem te zijn, want je kan de toegangscode op je Watch heel eenvoudig uitschakelen.

Gaming controllers

De nieuwe versie van iOS brengt ook meer leuke nieuwigheden. Zo komt er eindelijk ondersteuning voor de controllers van de Xbox Series S/X en PlayStation 5. Zo kan je op je iPhone en iPad die controllers nu gebruiken om games te spelen via bijvoorbeeld Arcade.

Verder krijgt ook Fitness+ een grote vernieuwing. Gebruikers kunnen voortaan meteen video en audio streamen van hun work-outs. Handig voor monitoren die digitale workshops geven om mensen in beweging te krijgen.

Als laatste zal iOS 14.5 natuurlijk ook de splinternieuwe privacyfuncties aan boord hebben. Apps zoals Facebook of Google zullen toegang moeten vragen om jouw gebruikersdata te mogen tracken om beter profielen op te bouwen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business