Nieuws

iOS 14 vraagt binnenkort toestemming voor tracking

iOS 14 privacy
iOS 14.4 krijgt vanaf de lente nieuwe functies die toestemming zullen vragen om tracking in applicaties. De gebruiker krijgt meer controle.

Vanaf deze lente krijgt iOS 14 er een nieuwe privacyfunctie bij. Het besturingssysteem zal vanaf dan gebruikers toestemming vragen om zich te laten tracken voor de opbouw van gebruikersprofielen. De wijziging zal doorgevoerd worden in iOS, iPadOS en tvOS.

iOS 14

Al van bij de eerste iPhone heeft Steve Jobs de privacy van zijn gebruikers hoog in het vaandel gedragen. Al in 2010 liet hij op de All Things Digital Conference verstaan dat mensen slim genoeg zijn om zelf te bepalen welke data ze willen delen met bedrijven en welke niet. Hij pleitte voor tools waarbij gebruikers zelf beslissen welke data in welke app ze willen delen.

In A day in the life of your data heeft Apple nu laten weten dat de toestemming voor tracking in apps vanaf de lente zal uitgerold worden. Gebruikers zullen vanaf dan zelf kunnen bepalen of bedrijven/apps hun data kunnen/mogen gebruiken voor externe doeleinden. Nu wordt die data vaak nog gebruikt om gebruikersprofielen op te bouwen, op basis van je gedrag.

Normaal gezien zou het de bedoeling zijn dat de toestemming al in iOS ging zitten, maar om ontwikkelaars extra tijd te geven heeft Apple beslist om de uitrol van de privacyvriendelijke tools uit te stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business