iPhone 12 Apple iOS

Apple is gestart met de uitrol van iOS 14.4. Het niveau van je Bluetooth-audio wordt beter geregeld en een beveiligingsrisico is aangepakt.

Het gaat om kleinere extra’s tegenover IOS 14.3, maar de update voegt wel enkele noemenswaardige features toe. In het instellingenmenu verschijnt straks de optie om voor Bluetooth-apparaten het type headset te benoemen. Daardoor kan je iPhone of iPad de verschillende audioniveaus beter inschatten en krijgt de gebruiker een melding als die moet opletten voor zijn gehoor. 

Beveiligingslek iOS gedicht 

IOS 14.4 lost ook drie beveiligingsproblemen op in het centrale deel van het besturingssysteem en de WebKit-engine van Safari. Via de browser zou je toestel gehackt kunnen worden als je een verdachte website bezoekt. Apple liet weten dat die zwakke punten “mogelijk actief uitgebuit werden”. Op een later tijdstip gaat het bedrijf daar meer informatie over vrijgeven. 

Voor het overige heeft Apple de camera-app nog een beetje verfijnd. Die kan nu kleinere QR-codes lezen en je toestel geeft een nieuwe melding als de camera-onderdelen op een iPhone 12 vervangen zijn door niet-originele stukken. Ook het probleem met visuele onzuiverheden bij HDR-foto’s is opgelapt. Tot slot werd ook nog een bug in het keyboard aangepakt. Je toetsenbord kon soms vertraagd werken of naar de foute taal verspringen. 

Wie last had van deze ‘symptomen’ en met een gerust hart verder wil surfen, kan de update dus meteen binnenhalen.