Nieuws

Uber koopt alcoholbezorger Drizly

Uber beursgang
De welbekende taxi- en bezorgdienst Uber verrijkt haar imperium met de aankoop van alcoholbezorger Drizly. Naast Uber Eats en taxi-app Uber heeft het bedrijf er een nieuwe bezorgingsdienst bij.

Drizly is een Amerikaans bedrijf dat alcohol bezorgt. Het bedrijf maakte een sterke groei mee door het vele thuisblijven tijdens de coronacrisis. Drizly is actief in 1400 steden in de Verenigde Staten. De overname kost Uber ongeveer 1,1 miljard dollar. De aankoop wordt voor 90 procent betaald in aandelen, het overige deel in contanten. De aandelen van Uber zijn sinds de bekendmaking van de overname met 6,5 procent gestegen, tot 56,20 dollar.

De diensten van Drizly worden in de toekomst aangeboden via hetzelfde systeem als Uber Eats. Toch blijft ook de eigen app van Drizly bestaan. Dat meldt Uber in een persbericht. Naast de bezorging van maaltijden zal het bedrijf in staat zijn om bier, wijn en sterke drank aan te bieden in vrijwel alle Amerikaanse staten. Op sommige plekken heeft Uber ook de bezorging van boodschappen en pakketten gelanceerd.

Drizly heeft in 2020 een bezorgdienst voor cannabis opgezet. De dienst, Lantern, is momenteel actief in Boston en Detroit. Uber meldt echter dat Lantern geen onderdeel is van de overeenkomst met Drizly.

Meer bezorgingsdiensten

Door de strenge coronamaatregelen en lockdowns over de hele wereld hebben de taxidiensten van Uber een klap gekregen. Daarom is het bedrijf op zoek gegaan naar nieuwe manieren om haar diensten uit te breiden.

Uber zit niet stil. Eerder nam het bedrijf maaltijdbezorgdienst Postmates over. Niet alles wat Uber aanraakt verandert echter in goud. De tak van het bedrijf die zelfrijdende auto’s ontwikkelt werd laatst verkocht en ook de ontwikkeling van vliegende taxi’s is door het bedrijf van de hand gedaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business