Uber

Taxidienst Uber werkte al jaren aan autonome wagens in samenwerking met Ford en Volvo. De afdeling werd nu verkocht aan start-up Aurora.


De Amerikaanse taxidienst Uber heeft zijn departement dat instaat voor zelfrijdende wagens verkocht. Het bedrijf zou zot zijn van de dienst volledig van de hand te doen, daarom werd het verkocht aan Aurora. Die laatste is een veelbelovende start-up die bezig is met het ontwikkelen van systemen voor autonome wagens. Bij de verkoop stapt ook Dara Khosrowshahi over van Uber naar Aurora. Hij gaat het team verder leiden.

Uber en autonoom rijden

In combinatie met het opzijschuiven van de autonome divisie, investeert de taxidienst wel 400 miljoen dollar extra in de start-up. De reden? Uber wil op de eerste plaats staan wanneer het technologiebedrijf een volwaardige oplossing heeft voor autonome taxi’s. Het bedrijf wil uiteindelijk ook autonome wagens – zonder chaffeur – kunnen inzetten. De plannen rond de verkoop van dit departement worden al langer verspreid maar nu blijkt dat officieel te zijn.

Start-up Aurora bestaat al een aantal jaar en werd opgericht door ex-ingenieurs van Google, Tesla en Uber zelf. Zowel het taxibedrijf als Aurora testen al enkele jaren autonome taxi’s, maar het project lijkt nog nooit echt van de grond te zijn gekomen.