Nieuws

Elon Musk houdt Twitter-pauze twee dagen vol: koers Dogecoin schiet omhoog

Tesla-baas Elon Musk kondigde op 2 februari aan een 'pauze' te nemen van Twitter. Waarom hij besloot om offline te gaan is niet duidelijk. Wat we wel weten is dat Musk zijn pauze niet lang heeft volgehouden.

Natuurlijk kan de perceptie van wat “Off Twitter for a while” betekent voor iedereen verschillen. Voor Elon Musk betekende dit klaarblijkelijk een uurtje of 46. Op 4 februari keerde de rijkste man op aarde al weer terug op het platform om een livestream van SpaceX te retweeten.

Vervolgens tweette Musk onder meer over de cryptomunt Dogecoin. Deze is vernoemd naar een meme van een Shiba Inu-hond. Inmiddels is de koers van deze cryptomunt enorm gestegen. Na Musks tweet met enkel het woord ‘Doge’ ging de koers van de digitale valuta met wel vijftig procent omhoog.

Elon Musk weet wel vaker de koersen van bedrijven te beïnvloeden. Eerde tweette de Tesla-oprichter over de berichtenapp Signal. Volgers van zijn Twitter-account kochten toen massaal verkeerde aandelen. Er zijn namelijk meer beursgenoteerde bedrijven die de naam Signal dragen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business