Nieuws

Duitsland kan 54 miljoen euro aan Bitcoin van fraudeur niet innen

Noord-Korea
Computer hacker stealing data from a laptop concept for network security, identity theft and computer crime
Duitsland kan 54 miljoen euro aan Bitcoin niet innen. De 1.700 in beslag genomen Bitcoin zijn van een fraudeur die... zijn wachtwoord vergat.

Het niet onaardige bedrag aan cryptomunten was van een man die tweer jaar cel kreeg. Hij had illegale software geïnstalleerd op computers van privépersonen. Die wilde hij deels kapen voor extra rekenkracht om Bitcoin te genereren op de cryptomuntmarkt.  

Bitcoin complex geëncrypteerd

De Duitser heeft zijn celstraf ondertussen uitgezeten, maar het gerecht behoudt de controle over zijn Bitcoin-portemonnee. Daar lijken ze nu helemaal niets aan te hebben, want de fraudeur zou het wachtwoord ‘vergeten’ zijn. “We hebben hem om het wachtwoord gevraagd, maar hij kon daar niets over kwijt”, zegt openbaar aanklager Sebastian Murer over de zaak aan Reuters.  

Bitcoin-portefeuilles en bij uitbreiding die van andere cryptomunten worden zwaar geëncrypteerd met een ingewikkeld wachtwoord. Dat de Duitse crimineel dat niet helemaal vanbuiten kent lijkt plausibel. Maar dat hij het nergens bewaard heeft, is onwaarschijnlijk. Een vervelende situatie dus, voor het gerecht.  

Lees ook: Bitcoin: een goede investering of geldverspilling?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business