Nieuws

Xiaomi lanceert nieuwste vlaggenschip Mi 11 in Europa

Het nieuwste vlaggenschip van Xiaomi is officieel. De Mi 11 komt in maart uit in de Benelux en zal 849 kosten (met of zonder oplader).

Het Chinese Xiaomi is één van de sterkste groeiende smartphonefabrikanten in het premiumsegment. Dat komt omdat het vlaggenschepen zeer agressief prijs in vergelijking met gevestigde waarden zoals Apple en Samsung. Zo kostte de Mi 10 minder dan 700 euro. Eind vorig jaar lanceerde Xiaomi de opvolger Mi 11 al op haar thuismarkt, en heeft vandaag heeft de fabrikant haar nieuwste vlaggenschip ook voor de Europese markt onthuld.

Unieke video-ervaring

Met de Mi 11 lijkt Xiaomi resoluut de kaart van film te willen trekken. Smartphones worden vandaag de dag steeds meer gebruikt om te streamen en te gamen, dus is het een gebied waar je je als fabrikant mee kan onderscheiden. Het camera-eiland bestaat uit drie camera’s: een 108MP-hoofdcamera, een 13MP-ultragroothoeklens en een 5MP-lens die een portret- en macrocamera combineert. De camera’s zijn aangevuld met allerlei AI-features om de kwaliteit van je beelden en video’s op te krikken en speciale cinematografische effecten toe te voegen.

Image Credit: Xiaomi

De cinemabeleving zit niet alleen in het maken van hoogstaande video’s, maar ook in het consumeren er van. Xiaomi introduceert voor het eerst de resolutiestandaard WQHD (Wide Quad High Definition) in het 6,81” AMOLED-display. Deze resolutie is nog relatief nieuw in de smartphonefabrikant, maar verhoogt de resolutie van het beeldscherm aanzienlijk. In combinatie met een verversingsgraad die maximaal 120HZ bedraagt moet dat voor een unieke cinema-beleving zorgen wanneer je Netflix of YouTube streamt. De speakers werden ontwikkeld door Harmon Kardon en hebben de vorm van een radiogolf.

Volgens Xiaomi zou het display dubbel zo accuraat schermaanrakingen registreren dan de iPad Pro 2020 van Apple. Ook zit in het toestel een hartmonitor ingebouwd die met je vingerafdruk kan geactiveerd worden.

Snapdragon 888

In december stelde Qualcomm haar nieuwste high-end processor de Snapdragon 888 voor. De Mi 11 is de allereerste premiumsmartphone die deze processor aan boord heeft. De soc heeft een geïntegreerde 5G-modem die overal waar je bent optimale connectiviteit moet garanderen, zowel voor 5G als WiFi 6. Eerste benchmarktesten tonen aan dat de processor inderdaad betere prestaties kan voorleggen, al zou de processor wel sneller oververhit geraken. Hopelijk kan Xiaomi dat probleem oplossen vooraleer de Mi 11 ons land bereikt. Het besturingssysteem is MIUI 12.5, een update van MIUI 12 dat vorig jaar gelanceerd werd. Doorheen dit jaar zullen alle vlaggenschepen en middenklassers van Xiaomi de update krijgen.

We hebben tenslotte nog de batterij. Met een capaciteit van 4600 mA is die niet uitzonderlijk groot, maar Mi 11 ondersteunt wel tot 55W snelladen, terwijl de Mi 10 nog begrensd was tot 30W. Je laadt de batterij in ongeveer drie kwartier volledig op. Draadloos opladen wordt ondersteund tot 50W, ook een mooie sprong voorruit. Omgekeerd draadloos laden blijft begrensd tot 10W. Xiaomi volgt de trend van Apple om geen lader meer mee in de doos te steken. Ze bieden wel pakketten aan waar een kleinere 55W GaN-lader zonder meerprijs bijzit.

Image credit: Xiaomi

Prijzen en beschikbaarheid

Vermoedelijk komt de Xiaomi Mi 11 vanaf maart naar de Benelux. Prijzen voor de Europese markt zullen starten vanaf 749 euro voor de uitgave met 128GB opslag (8GB RAM), en 799 euro voor 265GB. Het lijkt er wel op dat wij er helaas 100 euro mogen bijtellen, waardoor de Mi 11 al een gelijkaardig prijskaartje heeft als de Galaxy S21. Het is voorlopig nog onbekend of de Mi 11 nog andere versies gaat krijgen.

Het lanceringsevenement stond niet uitsluitend in het teken van de Mi 11. Xiaomi onthulde ook een nieuw 75” model van de Mi TV Q1, die in de loop van dit jaar naar de Benelux zal komen voor 1299 euro. Xiaomi’s transparante televisie zullen we ook zien verschijnen, maar het is nog niet bekend wanneer exact en voor welke prijs. In China kost de televisie omgerekend rond de 6500 euro. Tenslotte mogen we binnenkort een nieuwe editie van Xiaomi Mi Scooter Pro verwachten. De elektrische step zal 799 euro kosten.

mi 11mobielslidersmartphonesxiaomi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals