Nieuws

Coolblue denkt na over mogelijke beursgang

Coolblue beursgang Pieter Zwart
Coolblue kent zijn beste jaar ooit. Nadat het recent in de energiemarkt stapte, laat CEO Pieter Zwart nu weten dat er wordt nagedacht over een beursgang.

In een korte videoboodschap heeft Pieter Zwart, CEO van Coolblue, verteld dat het bedrijf nadenkt over een beursgang. Het feit dat een van de grootste aandeelhouders (HAL) van Coolblue al beursgenoteerd is, verplicht Zwart om dat te communiceren met de buitenwereld. Al houdt de CEO wel een stok achter de deur, er zijn namelijk nog geen concrete plannen, "maar er wordt heel veel over gebabbeld", laat Zwart weten.

Coolblue op de beurs

Pieter Zwart geeft ook heel duidelijk aan dat er niets aan het bedrijf zal veranderen wanneer de stap wordt gezet. Hij blijft CEO, ondernemer én grootste aandeelhouder. Die uitspraak betekent ook dat hij zijn eigen aandelen niet zal willen inruilen als Coolblue naar de beurs gaat.

De e-ecommercegigant van Nederlandse oorsprong heeft ook goede redenen om die stap te zetten. De omzet steeg in 2020 naar net geen 2 miljard euro. Een stijging van 34 procent tegenover 2019, goede zaken dus. De ebitda steeg zelfs naar 114 miljoen euro, tegenover 48 miljoen euro in het jaar voordien.

Sinds een week of twee is de online retailer ook in de energiemarkt gestapt. Op bepaalde locaties in Nederland kunnen klanten zich nu aansluiten op het 'net' van Coolblue dat ook zonnepanelen en laadpalen gaat aanbieden.

https://www.youtube.com/watch?v=454t8vvCPwE&feature=youtu.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business