Nieuws

Harry Potter, Wonder Woman en The Joker dragen mondmasker voor sensibiliseringscampagne

Hoe spoor je mensen aan een mondmasker te dragen? Door hun favoriete filmpersonages het goede voorbeeld te laten geven!

Dat mondmaskers helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dat weten we ondertussen allemaal wel. Toch heeft nog niet iedereen er de gewoonte van gemaakt om altijd een mondmasker op zak te hebben. Vooral in de Verenigde Staten had een groot deel van de bevolking het moeilijk met mondmaskers. Het bewustzijn is wel aan het groeien en in oktober droeg al 90% van de Amerikaanse bevolking een mondmasker waar het hoorde. Het Centrum for Disease Control hoopt met een originele sensibiliseringscampagne de laatste twijfelaars te overtuigen.

In samenwerking met filmstudio WarnerMedia produceerde het CDC een reclamespot die de nationale televisiezenders vrij mogen uitzenden. Enkele bekende scènes uit films van WarnerMedia werden bewerkt zodat de personages een digitaal mondmasker dragen in volle actie. WarnerMedia zal de spot ook tonen op haar eigen kanalen en streamingplatformen, zoals HBO.

Mask Up, America!

De reclamespot is slechts dertig seconden lang, maar in die dertig seconden zien we heel wat iconische filmpersonages de revue passeren: Wonder Woman, Aquaman, Harry Potter, de hobbits uit Lord of The Rings en Neo (The Matrix) om maar enkele namen te noemen. Zelfs notoire filmschurken zoals The Joker, Lord Voldemort en Pennywise the Clown (It) respecteren de coronamaatregelen. Voor Pennywise werd zelfs een aangepast clownmasker ontworpen.

Uiteraard bevat de campagne een duidelijke boodschap: “Laten we teruggaan naar wat we willen doen, wat dat ook is. Zet je masker op, Amerika!”. Het centrum raadt sinds kort aan om twee maskers te dragen (een papieren over een chirurgisch) of je masker zo strak mogelijk aan te spannen voor een beter effect. Harry Potter en Wonder Woman houden het voorlopig wel bij één mondmasker. Een idee voor F.C. De Kampioenen?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business