Nieuws

Twitter-CEO en Jay-Z investeren 19,5 miljoen euro in uitbouw van bitcoin

Jack Dorsey Twitter Jay-Z bitcoin
Metallic Bitcoin symbol with financial chart over dark background. Horizontal composition with selective focus and copy space.
Twitter-CEO Jack Dorsey en rapper Jay-Z investeren 19,5 miljoen euro in de ontwikkeling van bitcoin in Afrika en India.

Twitter-baas Dorsey liet al weten dat noch hij, noch Jay-Z een leidinggevende rol zullen spelen in het project. In de plaats zullen drie bestuurders aangesteld worden om het ₿trust-fonds in goede banen te leiden. De cryptomunt krijgt tot nog toe moeilijk voet aan wal in India omdat de overheid heel argwanend blijft tegenover bitcoin. Het land wil nu zelfs een wet introduceren die private cryptovaluta verbiedt.  

Geld van de toekomst 

“Nochtans is India de software-hoofdstad van de wereld. Het is bizar dat we nog geen bijdrage geleverd hebben aan de ontwikkeling van bitcoin” zegt Varun Deshpande van de Indiase bankapp OnJuno, aan TechCrunch. “Dit nieuwe fonds zorgt voor de financiële ondersteuning voor ontwikkelaars in de grootste democratie ter wereld, India. Het is logisch dat ons land inspraak zou krijgen in de ontwikkeling van de crypto-protocollen en structuren. We willen graag bijdragen aan diversiteit voor de ontwikkeling van het geld van de toekomst”, zegt hij. 

Afrika heeft sleutelrol 

In Afrika floreren de cryptotransacties. Vooral in Nigeria is cryptovaluta immens populair. In 2020 werd er voor maar liefst 500 miljoen dollar aan cryptomunten verhandeld. Alleen de VS doen beter. Afrikanen zien heil in de digitale transacties omdat ze hen beschermen tegen devaluatie en ze minder geld verliezen bij transacties naar het buitenland.

De Centrale Bank van Kenia liet deze week ook optekenen dat ze bitcoin wil gebruiken voor zijn reserves. De Keniaanse shilling heeft het immers lastig tegenover de dollar. 

Twitter-CEO Dorsey bezocht het Afrikaanse continent in 2019. Daar zat hij samen met politici en leiders van techbedrijven. “Afrika kan mee de toekomst bepalen van bitcoin”, liet hij zich toen ontvallen. Twitter zelf bekijkt ook al geruime tijd de mogelijkheid om zijn werknemers en partners met bitcoin te betalen. Het sociale medium kocht vorig jaar 50 miljoen dollar van de cryptomunt. 

Lees ook: Twitter-CEO: “Bitcoin is binnen 10 jaar de enige munteenheid in de wereld”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business