Polestar 1

De Polestar 1 de opvallende hybride GT van het gelijknamige merk Polestar, gaat eruit. De laatste batch wagens wordt geproduceerd.

Advertentie

In 2017, bij de lancering van de Polestar 1, beloofde de Volvo spin-off dat het 1500 exemplaren van de 1 zou afleveren. Een hybride supercar met de looks van de Volvo Concept Coupé uit 2013. De wagen kan een kleine honderd kilometer rijden op batterij en heeft zo’n 619 pk aan boord. De autobouwer noemt het een hybride GT.

Polestar 1

Maar aan alle mooie liedjes komt een einde. Het bedrijf schakelt nu over naar de laatste batch exemplaren van de P1. In totaal zouden er dan wereldwijd ongeveer 1500 van moeten rondrijden. Het grootste deel daarvan werd voornamelijk verdeeld in Europa. De Verenigde Staten krijgen – met de laatste levering – nog 125 exemplaren aan land.

Het feit dat de wagen in zo’n beperkte mate werd gebouwd, maakt dat het een gegeerd model zal worden. De Polestar 1 zal in de toekomst een echt collectors item worden waarbij hij vermoedelijk een stuk meer waard zal zijn dan de 150.000 euro die je er nu voor betaalt.

De reden dat dit model eruit gaat is redelijk eenvoudig: de P1 was een soort startschot voor Polestar als apart merk. Voorheen werd de merknaam gebruikt op Volvo-modellen de hybride aandrijving al aan boord hadden. Dat in combinatie met de opvallende lichtblauwe kleur en het aangepaste logo natuurlijk. Nu de opvolger, Polestar 2, officieel gelanceerd is heeft het merk natuurlijk geen nood meer aan die dure hybride GT.

Volvo S60 Polestar
De Volvo S60 Polestar.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here