Google brengt in maart een gratis tool uit om gemakkelijk schermopnames te maken in Chrome OS. Dit is het besturingssysteem waar Chromebooks op draaien.

Advertentie

Volgens Google is de tool voornamelijk bedoeld om studenten en docenten een handje te helpen. Nu leren zo veel mogelijk op afstand plaatsvindt door de aanhoudende coronapandemie, zoeken leraren en leerlingen manieren om de leerstof zo goed mogelijk te kunnen overbrengen of te volgen.

Leraren en leerlingen kunnen vanaf maart de lessen en opdrachten vanuit het klaslokaal of thuis met een simpele klik opnemen. Hierdoor kan de informatie op een later moment worden terugbekeken op de Chromebook.

Naast educatie zijn er genoeg andere voorbeelden te noemen waarbij het handig is om snel een schermopname te maken. Je kunt onder meer videogesprekken opnemen met geliefden die je door de coronacrisis lang niet hebt gezien.

Extra tools

Andere functies worden ook van een update voorzien. Zo verandert ChromeVox, de schermlezer van Chrome OS, de stem op basis van de taal van de tekst die het opleest. Daarnaast is het mogelijk om in de menu’s te zoeken.

Ouders kunnen nu gebruik maken van Family Link, waarbij de accounts van kinderen kunnen worden beheert. Zo kan er een limiet worden toegevoegd aan de schermtijd of een bedtijd worden aangegeven.

Bovendien zegt Google dat het van plan is om dit jaar minstens veertig nieuwe Chromebooks uit te brengen.

Lees ook: Wereldwijd meer Chromebooks dan MacBooks verkocht in 2020

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here