Nieuws

LastPass snoeit in gratis aanbod vanaf 16 maart

De wachtwoordmanager LastPass gaat haar gratis versie inperken. Dat heeft vooral gevolgen voor wie het programma op meerdere apparaten gebruikte.

Via een notificatie in de applicatie heeft LastPass al haar gebruikers op de hoogte gesteld van de aanpassingen. De aanpassingen zijn enkel van toepassing op de gratis versie van de wachtwoordmanager, die een stukje beperkter zal worden. Dat is uiteraard ten faveure van de betalende Premium- en Family-abonnementen. Om te weten wat er concreet gaat veranderen, moest ik deze blogpost raadplegen.

De meest noemenswaardige aanpassing maakt LastPass aan het aantal types devices die je aan je gratis account kan koppelen. Nu kan je ook met een gratis account een onbeperkt aantal computers (laptops, desktop) en mobiele apparaten (smartphone, tablets) koppelen, maar dat wordt teruggebracht naar één type. Je kan wel nog steeds een onbeperkt aantal apparaten gebruiken, maar voor het type moet je dus ofwel een keuze maken of je account upgraden.

Verder lijkt er niet gek veel te veranderen, leiden we af uit de blogpost. Bepaalde functies waren sowieso al niet beschikbaar in de gratis versie. Dat zijn bijvoorbeeld uitgebreide veiligheidsanalyses, dark-web monitoring en meer opslagruimte (tot 1GB).

De veiligheidsanalyse is één van de features waarvoor je een betaald abonnement moet hebben.

Wat moet ik doen als ik een gratis account heb?

Voorlopig nog niet veel. De wijzigingen gaan pas op 16 maart in. LastPass zal je tot die tijd nog voldoende keren verwittigen. Wat nadien je vaste type device wordt zal mee bepaald worden door je eerste inlogbeurt na 16 maart. Je hebt nadien nog wel de kans om te wijzigen, LastPass geeft je drie wijzigingen cadeau. De wachtwoordmanager belooft ook dat geen enkel wachtwoord verloren zal gaan; wachtwoorden van je mobiel toestel worden gesynchroniseerd naar je laptop en vice versa.

Een andere optie is natuurlijk je account upgraden. Een premiumaccount kost je normaal 3 euro per maand, maar om de gratis gebruikers te overtuigen van de overstap te maken, geeft LastPass korting aan wie voor 16 maart zijn account upgradet. Dan kost het 2,11 euro per maand. Als ook dat je niet overtuigt LastPass te blijven gebruiken, dan kijk je best uit naar een ander programma. In deze koopgids wachtwoordmanagers geven we je enkele suggesties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business