Vergeet 5G: Apple werkt naar verluidt al aan de ontwikkeling van toekomstige 6G-technologie. Hoewel 5G wereldwijd nog mondjesmaat aan het uitrollen is, moet 6G nóg hogere datasnelheden bieden in vergelijking met 4G.

Advertentie

Volgens Bloomberg is Apple op zoek naar nieuwe techneuten om onderzoek te doen naar de geavanceerde 6G-technologie. Het bedrijf uit Cupertino, Calfornië zou vacatures hebben geplaatst voor functies in Silicon Valley en San Diego. Apple werkt daar aan de ontwikkeling van chips en draadloze technologieën.

In de vacaturetekst staat de volgende functieomschrijving: “onderzoek doen naar en ontwerpen van volgende generatie (6G) draadloze communicatiesystemen voor radiotoegangsnetwerken”. Een ander onderdeel zou zijn om deel te nemen aan “academische fora die gepassioneerd zijn over 6G”.

Vijftig tot honderd keer sneller

Ook Samsung richt zich al op de volgende netwerktechnologie. De Zuid-Koreaanse techreus denkt echter dat het nog jaren duurt voordat 6G een feit is. Aangezien 5G nog altijd niet de norm is, lijkt Samsungs visie hierover te kloppen. Volgens Samsung moet 6G zo’n vijftig keer sneller zijn dan 5G. Andere analisten stellen dat het zelfs honderd keer sneller zou kunnen zijn.

De iPhone 12 beschikt als eerste iPhone over 5G. De toestellen maken gebruik van 5G-chips van Qualcomm. Het is niet te verwachten dat de iPhone 13 al over 6G zal beschikken, aangezien de technologie nog in de kinderschoenen staat. De iPhone 13-reeks wordt in september van dit jaar verwacht.

Lees ook: iPhone 13 krijgt mogelijk hoogste beeldfrequentie op de markt

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here