iPhone 13 refresh rate hoogste

Wordt de iPhone 13 de smartphone met de beste beeldfrequentie? Het gerucht steekt de kop op nadat Apple een patent heeft ingediend.

Advertentie

De strafste beeldschermprestaties in het smartphone-segment komen momenteel van Lenovo’s Legion Phone Duel (144Hz), Samsungs Galaxy S21 en de OnePlus 8T (beiden 120 Hz). Bij de iPhone 12 wordt het beeld ‘maar’ 60 keer per seconde ververst. Komt daar met de iPhone 13 later dit jaar verandering in? 

Patent wekt nieuwsgierigheid 

Patently Apple kon melden dat het US Patent and Trademark Office het nieuwe patent van Apple onlangs publiceerde. In de technische beschrijving staat een display die met verschillende ‘refresh rates’ kan werken. Het patent vermeldt een ingebouwde, zogenaamde ‘native’ refresh rate én de mogelijkheid om de beeldverversing op te drijven. Mogelijk gaat het dus om een native refresh rate van 60 Hz die twee tot drie keer versneld kan worden. Een beeldverversing van 240 Hz is de hoogst vermelde frequentie. 

Mooier beeld vs. Lege batterij 

Mogelijk krijgen toekomstige iPhone-eigenaars dus de keuze uit een native refresh rate of een hogere beeldverversingsfrequentie. Die laatste maakt de beelden nog vloeiender, maar zal onvermijdelijk (veel) meer batterij vreten. In theorie wordt het dan mogelijk om tussen verschillende modi te schakelen, afhankelijk van je noden. Wat ook kan is dat de beeldverversing variabel wordt. Afhankelijk van wat je aan het doen bent, kan de hardware de frequentie automatisch aanpassen aan de app in kwestie.  

Eerder ontstond al het gerucht dat Apples nieuwe iPhone op 120 Hz zou draaien en dit nieuwe patent wijst in een gelijkaardige richting. Ook iPads en Apple Watches zouden op termijn in aanmerking komen voor een snellere beeldverversing. Toch werd er nog niets bevestigd en is het voorlopig afwachten totdat de Amerikaanse techreus wat meer in zijn kaarten laat kijken.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here