iPhone

De iPhone 13 Pro die in 2021 verwacht wordt, krijgt naar verluidt een 120Hz scherm dat gebruik maakt van LTPO-technologie.

Advertentie

The Elec meldt dat Apple haar nieuwe iPhones vanaf volgend jaar van LTPO-schermen wil voorzien. De technologie van deze OLED-schermen van LG zorgt voor een lager stroomverbruik, doordat het in- en uitschakelen van pixels op het scherm beter geregeld wordt. Door de toepassing van LTPO kan een variabele refresh rate tot 120Hz mogelijk worden, zonder dat het toestel snel zonder batterij raakt.

Het zou gaan om twee van vier iPhone-modellen die gebruik gaan maken van de LTPO-schermtechnologie. Dit suggereert dat de verversingssnelheid van 120Hz alleen naar de duurdere Pro-modellen zal gaan.

LTPO wordt steeds vaker gebruikt

De LTPO-technologie wordt door Apple al gebruikt in de Apple Watch Series 5 en 6. Hierdoor wordt de always-on functie van de smartwatch mogelijk gemaakt. Het scherm van de Apple Watch blijft altijd aanstaan, zonder dat het ten koste gaat van de batterijduur.

Dat de iPhone 12 nog niet over 120Hz beschikt is een van de kritiekpunten over het nieuwste vlaggenschip van Apple dat in oktober verscheen. Nog altijd draaien deze toestellen op 60Hz. Veel concurrerende Android-toestellen maken wel gebruik van de hogere ververssingssnelheid, zo ook de Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Deze heeft ook een LTPO-scherm.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Gerucht: geen iPhone SE in eerste helft 2021

Geen iPhone SE in 2021? Een release in het eerste halfjaar van 2021 is niet aannemelijk, zo meldt analist Ming-Chi Kuo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here