Formlabs 3D printing

Sennheiser gaat hoofdtelefoons aanbieden die op maat van jouw oren zijn gemaakt. Daarvoor werkt de Duitse firma samen met Formlabs.

Advertentie

Formlabs heeft al tonnen ervaring met 3D-printing. Met zijn Form 3B-printer en biocompatibel materiaal maakte het techbedrijf protheses voor de tandzorg en hoorapparaten. Sennheisers Ambeo-afdeling gaat de technologie toepassen op hoofdtelefoons. Het is de bedoeling dat klanten hun oren kunnen scannen met een app en hun ‘maten’ vervolgens kunnen doorgeven voor een bestelling. 

Maatwerk op hoger niveau

“Via onze technologische samenwerking met Sennheiser willen we de manier waarop klanten met hun merken omgaan veranderen. Dat doen we door aan een nieuwe vorm van productontwikkeling te doen waarbij de gebruiker centraal staat”, zegt hoofd van audio Iain McLeod in een mededeling. “Door Formlabs’ diepgaande kennis en brede expertise bij het ontwikkelen van maatwerk, kunnen we echte innovatie tot bij de klant brengen. Daarom besloten we om samen te werken met het Ambeo-team van Sennheiser. Op die manier kunnen we een unieke, maar ook toegankelijke maatwerkervaring afleveren.” 

Medische ervaring als entertainment 

Formlabs wil zijn medische ervaring nu ook gaan gebruiken voor media-entertainment. In de markt van high-end hoofdtelefoons bestaan er al varianten die dankzij een scan of afdruk op maat gemaakt zijn. 3D-printing is nieuw voor de sector. Maatwerk wordt ook een stuk makkelijker af te leveren én betaalbaarder. Het lijkt dan ook zo goed als zeker dat in de toekomst zowat alle audiofabrikanten hun heil zullen zoeken in 3D-printing. Pas wanneer de technologie echt geïntegreerd is zal ze relatief goedkoop worden.

Lees ook: Sennheiser zet consumentenafdeling in de uitverkoop

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here