Netflix

Netflix lanceert vandaag de nieuwe feature Downloads voor jou in haar Android-app.


Na bijna een jaar lockdown kunnen we het ons voorstellen dat je stilaan niet meer weet wat te kijken op Netflix. Gelukkig is de streamingdienst zo vriendelijk om ons te helpen nieuwe content te vinden die we dan weer veel te snel kunnen bingen. Een Shuffle Play-feature die willekeurig iets voor je kiest op basis van je kijkgeschiedenis is op komst. Maar in afwachting daarvan lanceert Netflix vandaag de feature Downloads voor Jou.

De functie is een verlengstuk van de feature Slimme downloads, die automatisch afleveringen van series downloadt maar ook afleveringen die je al gekeken hebt verwijdert. Downloads voor Jou gaat nog wat verder. Als je dit inschakelt, zal Netflix series en films uitkiezen waarvan het op basis van je kijkgeschiedenis dat ze je wel gaan bevallen, en deze downloaden op je apparaat. De functie lijkt dus wel wat weg te hebben van het idee van Shuffle Play.

Het voordeel van content downloaden is dat ze altijd beschikbaar is, ook wanneer je geen wifi-connectie hebt. Maar je geeft er wel een stuk opslaggeheugen van je smartphone voor weg. Je kan wel een maximum instellen tot 9,5GB (wat goed is voor 38 uur kijkplezier). In een blogpost schrijft Netflix dat het ook enkel content zal downloaden wanneer je via wifi verbonden bent, om zo niet onnodig aan je mobiele data te knagen.


Hoe werkt het?

Voorlopig is Downloads voor jou alleen nog maar beschikbaar in de mobiele Android-app, maar Netflix heeft de komst naar iOS-apparaten al wel bevestigd. Open je de app, dan zal je de feature zien verschijnen in het Downloads-menu. Via Setup stel je in hoeveel GB content je wil laten downloaden. Dit kan je nadien nog in je accountinstellingen aanpassen. Als je goed overeenkomt met de vrienden en familieleden met wie je een account deelt, kan je zelfs onderling de opslagcapaciteit verdelen.

Het is nog niet duidelijk of je de gedownloade content nadien nog kan aanpassen, of dat een titel pas verwijderd wordt wanneer je hem kijkt. Maar je af en toe eens laten verrassen maakt het leven spannender.  


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.