SpaceX Starship commerciële vlucht

SpaceX heeft nog meer plannen voor zijn Starship. De raket moet straks burgers in minder dan een uur naar elke bestemming op aarde brengen.

Advertentie

De bemande reis naar Mars is niet het enige doelwit van SpaceX’ Starship. De volgende generatie bemande ruimtetuigen moet in de toekomst passagiers over lange afstanden gaan vervoeren. Een tripje China zou zou plots maar een halfuurtje duren. De doelstelling is om mensen straks in minder dan een uur naar eender welke bestemming op de planeet te vliegen.

Time is money 

In een demonstratievideo laat SpaceX zien hoe passagiers met de boot naar een lanceringsplatform in de oceaan gebracht worden. Daar worden ze in een korte baan om de aarde geschoten voor een internationale vlucht die nog maar een fractie van een traditionele lijnvlucht zal duren.  

CEO Elon Musk had het daar al eerder over. Onlangs besloot hij om twee oliebooreilanden op te kopen. Die kunnen dan later gaan functioneren als lanceringsplatform. Een raket de lucht in schieten kan nu eenmaal niet in bewoond gebied. De twee platformen kregen zelfs al een naam: Phoibos en Deimos, naar de twee manen van Mars. SpaceX is de eilanden momenteel aan het ombouwen. Ze liggen in de Golf van Mexico, niet ver van SpaceX’ Brownsville-ontwikkelingssite in Texas.  

Musk tweette gisteren dat een van de platformen mogelijk tegen het einde van dit jaar al operationeel kan zijn. 

De CEO staat wel een beetje bekend om zijn optimistische deadlines, maar de laatste tijd bleken zijn voorspellingen toch al realistischer dan vroeger. Wat Musk precies bedoelt met “beperkt operationeel”, is ook niet duidelijk. Het hoeft daarom dus nog niet zo te zijn dat er in 2021 al effectief bemande raketten vanop zee zullen vertrekken. De excentrieke zakenman voegde er wel aan toe dat hij op termijn over de hele wereld drijvende lanceerplatformen wil installeren.

Lees ook: SpaceX krijgt nieuws van autoriteiten na explosieve landingen

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here