Nieuws

Apple lanceert database over datagebruik van applicaties

Apple Privacy
Apple neemt Privacy heel serieus. Dat is de laatste jaren een stuk duidelijker geworden. Via een nieuwe database wordt alles ook transparanter.

Al die applicaties op je smartphone slurpen iedere dag tonnen data op. Maar waar gaat die data naartoe, wat doen ze met die data en vooral, is die data zichtbaar/te gebruiken voor de ontwikkelaars van een bepaalde app? Om een antwoord te bieden op al die vragen biedt Apple sinds december privacy labels aan in de App Store. Daarmee kunnen gebruikers, voordat ze een applicatie downloaden, nagaan wat er met hun data gaat gebeuren.

Apple privacy

Sinds kort heeft de iPhonebouwer een database waarin je kan opzoeken hoe het met je privacy zit. Het gaat dan voornamelijk over de eigen applicaties zoals App Store, Alarms, Apple Maps, Kalender, Safari en ga zo maar door. In de database kan je van A tot Z alles gemakkelijk terugvinden.

Alle applicaties die het populaire bedrijf ooit gemaakt heeft en vandaag nog actief zijn op iPhone, Mac, iPad, Watch of Apple TV kan je in deze database terugvinden inclusief de bijhorende privacylabels.

Apple Privacy

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business