Nieuws

Facebook werkt aan Instagram Kids voor kinderen onder 13 jaar

Instagram Kids
Instagram Kids moet een versie worden waarbij kinderen kunnen ontdekken zonder advertenties, tracking of onbekende volwassenen.

Adam Mosserie, topman van Instagram, heeft via Twitter bevestigd dat er wordt gewerkt aan een Instagramalternatief voor kinderen onder de 13 jaar. Het bedrijf zou heel vaak de vraag krijgen om een Instagramalternatief te bouwen waarbij ouders ook controle hebben over de app. Heel veel jonge kinderen willen graag gebruikmaken van apps als Facebook of Instagram, maar kunnen dat niet door hun leeftijdsbeperking.

Instagram voor kinderen

Het is niet de bedoeling dat Instagram Kids een kopie wordt van de bestaande app. Het bedrijf neemt de bescherming voor kinderen heel erg serieus. Dat heeft het bedrijf nog laten weten in hun meest recente blogbericht.

Net zoals volwassenen willen ook kinderen in contact blijven met hun vrienden. Dat kan al via Messenger Kids. Instagram Kids zou daar dus een aanvulling op kunnen worden. De app zal volledig controleerbaar zijn voor ouders waarbij kinderen toch al een blik op Instagram kunnen werpen.

Wettelijke beperkingen

Toch is het niet zo eenvoudig om die applicatie te lanceren voor kinderen. Facebook zal vooral heel wat wettelijke beperkingen moeten overwinnen. Zo kreeg zoekgigant Google in 2019 nog een enorme boete van de Amerikaanse FTC omdat het bedrijf het kijkgedrag van kinderen op YouTube gebruikte voor tracking. In de V.S. werd daarom de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) opgericht. Binnen die wetgeving werd ook Musical.ly (het oude TikTok) al op de vingers getikt met een boete van 5,7 miljoen dollar.

Maar dat is niet alles. De socialemediagigant zal goed moeten toekijken dat haar applicaties voor kinderen niet zullen misbruikt worden. Zo kreeg Messenger Kids in 2019 nog te maken met een bug in het systeem waardoor kinderen zich plots in groepsgesprekken met onbekende volwassenen konden voegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business