Xbox Live

Na de eerste aanwijzingen in augustus heeft Microsoft Xbox Live nu officieel omgedoopt tot Xbox network om het verschil met Live Gold te verduidelijken.

Advertentie

Nadat verschillende gebruikers op Twitter lieten weten dat ze geen sporen meer zagen van Xbox Live maar wel Xbox network heeft Microsoft officieel laten weten dat het merk inderdaad een rebranding krijgt. Dat doet Microsoft om het verschil met Xbox Live Gold abonnementen groter te maken.

Xbox network

Xbox network blijft dus gewoon hetzelfde als Xbox Live maar krijgt gewoon een nieuwe naam die de twee online diensten beter moeten onderscheiden van elkaar. Xbox Live werd origineel 18 jaar geleden gelanceerd door “Major Nelson” als een service om eenvoudiger met elkaar online multiplayer te spelen. Het grote verschil met PlayStation was dat je bij Microsoft wél moest betalen, een verschil dat ondertussen al weg is met de komst van PlayStation Plus.

Weg met de paywall

Bovendien gaat het bedrijf de paywall met Xbox Live Gold weghalen voor games die al gratis zijn om te spelen. Wie bijvoorbeeld Fortnite wil spelen zal daar in de toekomst geen Live Gold abonnement meer voor nodig hebben. Wanneer die paywall gaat wegvallen werd niet gecommuniceerd.