Nieuws

“Microsoft wil Discord opkopen voor 10 miljard dollar”

Microsoft zou gesprekken gevoerd hebben om Discord over te nemen. De chatcommunity kan voor 10 miljard dollar onder de hamer gaan.

Bloomberg is op de hoogte van lopende gesprekken met geïnteresseerde partijen. Microsoft zou wel niet de enige gegadigde zijn: Discord sprak naar verluidt met verschillende potentiële kopers. De beslissingsnemers bij Discord zouden meegedeeld hebben dat we niet meteen een deal hoeven te verwachten. Volgens een interne bron is de kans groter dat Discord zelf naar de beurs stapt en dus aandelen te koop gaat aanbieden. Zo zou de chatcommunity snel kunnen investeren om door te groeien.  

Het in San Francisco gestationeerde Discord is vooral bekend van zijn gratis dienst die gamers laat (video)chatten. In coronatijden wordt de service ook steeds meer gebruikt voor onlinelessen en andere verenigingen of hobbygroepen. Discord telt maandelijks maar liefst 100 miljoen actieve gebruikers. Het platform is zijn toepassingsgebied aan het uitbreiden van gamerplatform tot een plaats waar iedereen elkaar kan ontmoeten.  

Microsoft zoekt opportuniteiten 

Sinds kort maakt het deel uit van Microsofts strategie om op zoek te gaan naar interessante overnames. De techreus kijkt daarbij vooral naar platformen met een groot gebruikersaantal én groeipotentieel. Het mag dan ook niet verrassen dat Microsoft vorig jaar nog zijn zinnen had gezet op TikTok. Ook Pinterest kwam even in het vizier. Verwacht wordt dat Microsoft graag meer diensten aan elkaar wil linken, om bijvoorbeeld via zijn Xbox-afdeling meer te kunnen aanbieden via Game Pass.  

“Dat Microsoft nu zijn pijlen richt op Discord houdt steek”, zegt Bloomberg-analist Matthew Kanterman. “Het bedrijf wil zijn gamingtak hervormen en uitbreiden op vlak van software en diensten. Er is dan ook het potentieel om Nitro (de Premium-dienst van Discord) aan te bieden als onderdeel van een Xbox Game Pass-abonnement”, weet hij. Microsoft zou niet helemaal tevreden zijn met de 18 miljoen abonnees. 

Volgens bronnen binnen Microsoft zou Discord zelf contact opgenomen hebben en voerde Xbox-baas Phil Spencer gesprekken met het chatplatform. Vorig jaar haalde Discord nog 100 miljoen euro op tijdens een investeringsronde. De waarde van het bedrijf werd toen geschat op 7 miljard dollar.

Lees ook: Microsoft doopt Xbox Live om tot Xbox Network

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business