Samsung 2021 TV Belgie

Eerder dit jaar tijdens CES onthulde Samsung al hun nieuwe line-up tv's en soundbars. Ondertussen zijn ook de Belgische prijzen en beschikbaarheid van de verschillende modellen bekend.

Advertentie

Het is duidelijk dat Samsung voor elke consument de ideale kijkervaring wil kunnen aanbieden. Of je nu een een tv wil die opgaat in je interieur, een filmliefhebber bent, gamer, of een televisie wil die je ook in temperaturen van -30 graden buiten kan gebruiken, er zal ongetwijfeld een model zijn dat jouw aandacht weet te trekken. 

Samsung TV Plus

Bovendien zet Samsung dit jaar extra in op veel meer dan enkel de kijkervaring. Zo zal Samsung TV Plus in mei geïntroduceerd worden in België en beschikken over een breed aanbod van gratis kanalen. Denk daarbij aan kanalen met een focus op film, muziek, sport en nieuws (Bloomberg TV bijvoorbeeld). De dienst is helemaal gratis voor iedereen met een Samsung TV uit 2016 of nieuwer en zal ook op smartphones geraadpleegd kunnen worden. Een idee van wat je allemaal kan verwachten vind je op de website van Samsung TV Plus, want de dienst is al even beschikbaar in de Verenigde Staten.  

Neo QLED 4K en 8K

Centraal dit jaar staat natuurlijk Neo QLED, dat moet zorgen voor een ongekende kijkervaring. Het geheim zit in de Neo Quantum Processor en de nieuwe Quantum Mini leds, die 40 keer zo klein zijn dan gewone leds. Dat zorgt voor dieper zwart en helderdere lichttonen. Of je nu een voetbalwedstrijd kijkt op tv of er zelf eentje speelt op je gameconsole, het beeld is uitermate realistisch. De Neo QLED-toestellen staan met andere woorden voor het allerbeste dat Samsung te bieden heeft en zullen beschikbaar zijn in 8K en 4K.  Alle Neo QLED-modellen zullen beschikbaar zijn vanaf april en beginnen bij 1.799 euro voor de 50-inch QN9XA. 

Voor wie liever de stap naar QLED maakt op een lager prijspunt zijn er ook de niet-Neo modellen. Deze zijn beschikbaar vanaf 43 inch en een prijspunt van 849 euro. Ook deze tv’s zijn beschikbaar vanaf volgende maand. 

Samsung Lifestyle TV

Vorige week kon de redactie alvast kennismaken met de lifestyletelevisies van Samsung. Het gaat om toestellen die helemaal moeten passen in je omgeving en verder gaan dan de klassieke zwarte rechthoek die op een tv-meubel staat. Zo is er bijvoorbeeld The Frame, die ondertussen al aan zijn derde generatie toe is en je toelaat om eigen foto’s of kunstwerken te tonen op je televisiescherm wanneer deze niet in gebruik is. De helderheid wordt op dat punt aangepast zodat het scherm amper te onderscheiden is van een echt schilderij. Er is een selectie gratis werken, maar je kan ook terecht in de The Frame Art Store, waar je een abonnement kan nemen en zo toegang krijgt tot werken van bekende publicaties zoals foto-organisatie Magnum.

The Frame Samsung

Eind april volgt ook nog The Terrace, een televisie die ontworpen is om buiten gebruikt te worden en met zicht op de komende sportzomer ongetwijfeld zeer goed van pas zal komen. The Terrace is een 4K QLED-TV die beschikbaar is in 55, 65 en 75 inch en voorzien is van een IP55 rating, wat hem zeer bestand maakt tegen water en stof. De televisie kan zelfs gebruikt worden tot een temperatuur van -31 graden, wat we in België hopelijk nooit zullen bereiken. Om de zon schaakmat te zetten is er bovendien voorzien in een maximale helderheid van 2000 nits.

Prijsoverzicht Samsung 2021 TV-line-up

Samsung TV Prijzen Belgie

“Al 15 jaar voert Samsung de TV-branche aan met baanbrekende nieuwe technologieën en we blijven ook in 2021 onze functie als aanjager van innovatieve technologie vervullen,” zegt Peter Vanden Bossche, Product Manager TV bij Samsung België. “Het eerste bewijs daarvan is vanaf deze week beschikbaar. De verschillende modellen televisies en soundbars maken, ieder op hun eigen manier, het leven van mensen mooier. Met technologie die het leven van alledag veraangenaamt, dat is onze missie”.

Samsung soundbars voor 2021

Om de ervaring compleet te maken lanceert Samsung ook soundsbars in verschillende prijscategorieën. De volledige Q-serie soundbars beschikt over Q-Symphony-technologie. Dit zorgt ervoor dat de tv zijn speakers niet uitschakelt als je er een soundbar aan koppelt, maar deze juist in harmonie laat samenwerken voor een ultieme surround sound-beleving. Op alle Essential A-serie-soundbars voeg je eenvoudig zelf meer bas toe dankzij de nieuwe functie ‘Bass Boost’. Via de functie ‘Tap Sound’ speel je direct je mobiele device af op de soundbar. De soundbars uit de S-serie zijn voor een premium uitstraling afgewerkt met hoogwaardig textiel. Uiteraard zijn de soundbars makkelijk te verbinden met features zoals Spotify Connect, AirPlay 2 en Bluetooth. Alle soundbars zijn eveneens in april verkrijgbaar.


Gerelateerde artikelen

Samsung pakt mid-rangers A52 en A72 uit

Op zijn tweede ‘Samsung Galaxy Unpacked’ van het jaar heeft Samsung zoals verwacht meer details gegeven over de Galaxy A52 en A72.